O „sferă neagră” descoperită în Ucraina i-a şocat pe cercetători! Ea pare a fi creată din materie antigravitaţională!?


În anul 1975, câţiva muncitori din vestul Ucrainei au făcut o descoperire foarte neobişnuită. Într-o depunere de pământ, veche de 10 milioane de ani, la o adâncime de 8 metri, ei au descoperit o bizară „sferă neagră”. Unul dintre oameni a luat-o şi a aruncat-o într-o găleată. S-a spart, putându-se observa interiorul care reflec­ta lumina la fel ca oglinda.

Pentru un timp, mica sferă neagră a stat în muzeul din locali­tate, căci şi aşa nu folosea la nimic. De acolo a ajuns în diferite instituţii din Moscova. Oamenii de ştiinţă au iniţiat o cercetare temeinică, însă obiectul a fost cerut înapoi după numai o săptă­mână. De-abia au putut fi făcute câteva analize. Şi totuşi chiar şi primele rezultate au fost mai mult decât uimitoare, chiar şocante pentru cercetători.

Aşa cum s-a dovedit, sfera care avea un diametru de 9 cm, era formată din două părţi – o foiţă exterioară şi un „sâmbure” interior. În total, „sfera” cântărea 617 grame. Şi acum vine surpriza: când a fost separată foiţa de „sâmbure”, pentru stratul exterior a rezultat o greutate de 981 g, iar pentru cel interior, o masă negativă de 364 g!

Deci interiorul cântărea mai puţin decât nimic! Chiar era adevărat? „Sâmburele” era format dintr-un fel de materie antigravitaţională? Oamenii de ştiinţă au repetat măsură­torile de trei ori, chiar dacă au folosit aceleaşi metode.

Nu a mai rămas timp şi pentru alte analize. La jumătatea anului 1994, un om de ştiinţă care a cercetat acel obiect, doctorul Iuri N. Morozov, a spus următoarele: „Ipoteza despre existenţa unui miez din «antimaterie» în mijlocul acestei sfere este doar o ipoteză care nu a putut fi verificată, pentru că posesorul acestui obiect descoperit opreşte continuarea cercetă­rilor.”