Misterioasa cameră 322 dintr-un hotel din Texas, descoperită de un utilizator pe Internet. O încăpere bizară, înfiorătoare, cu picturi tulburătoare…


În anul 2013, pe celebrul forum american Reddit un utilizator pe nume „Joelikesmusic” a început să publice mai multe fotografii dintr-o cameră din hotelul luxos ZaZa din Houston, Texas, unde prietenul său se cazase recent. Camera de hotel (cu numărul 322) era destul de bizară și înfiorătoare, având un decor suprarealist, şi fiind ornată cu picturi tulburătoare ce prezentau imagini deformate şi răsucite.

Misterioasa „Cameră 322” aparent nu se găsea pe website-ul hotelului, ca şi cum nu ar fi existat deloc. Iată ce spune utilizatorul Reddit: „Toţi aveam camere normale în acel hotel, dar camera 322 era aproximativ 1/3 din dimensiunea normală. Camera avea poze cu cranii, un portret înfiorător al unui bătrân, tablouri cu figuri deformate. Am întrebat la recepție ce e cu acea cameră, iar recepţionistul ne-a spus că ea nu ar fi trebuit să fie închiriată și l-au mutat imediat pe colegul meu”.

În afară de dimensiunile mici şi de tablourile tulburătoare din cameră, aceasta mai avea o podea de beton murdară. Utilizatorii Reddit au început imediat să susțină diverse teorii, cea mai posibilă fiind aceea că acea cameră este legată într-un fel de societatea Skull & Bones, o societate secretă formată în 1832 la Universitatea Yale, şi care a avut ca membri celebri pe George W. Bush, George Bush Sr. și John Kerry. Pentru „Skull & Bones” numărul 322 are o semnificație sacră. Diferitele picturi și cuvinte imprimate în cameră ar avea astfel un fel de semnificație codificată.

Când toată povestea a ajuns pe Internet, conducerea hotelului a susținut că nu există niciun mister, camera fiind pur și simplu o încăpere tematică numită „Hard Times”, menită să simuleze cum ar fi să stai într-o închisoare. Totuşi, dacă era aşa, de ce camera nu a fost niciodată anunțată de hotel? În plus, camera pare să nu aibă prea multe în comun cu o „experiență în penitenciar”. Când au fost date pe Internet mai multe detalii despre cameră, personalul hotelului a fost foarte evaziv și vag asupra întregii probleme. Un interviu realizat cu șeful e-marketing al hotelului ZaZa, Kyra Coots, nu face deloc lumină asupra misterului, la numeroase întrebări oficialul hotelului răspunzând „Mă voi întoarce la asta”. Ca şi cum au fost prinşi asupra faptului, dar nu ştiau cum s-o mai scalde.