O realizare extraordinară a cercetătorilor: teleportarea cuantică a informaţiilor în interiorul unui diamant


Cercetătorii de la Universitatea Națională din Yokohama au reuşit ceva formidabil: să transmită (să teleporteze) în siguranță informații cuantice în interiorul unui diamant. Studiul are implicații majore asupra tehnologiei informației cuantice – viitorul modului în care informațiile sensibile sunt partajate și stocate.

„Teleportarea cuantică permite transferul informațiilor cuantice într-un spațiu altfel inaccesibil”, a declarat Hideo Kosaka, profesor de inginerie la Universitatea Națională Yokohama și autor al studiului. „De asemenea, permite transferul de informații într-o memorie cuantică fără a dezvălui sau a distruge informațiile cuantice stocate”.

Spațiul inaccesibil, în acest caz, era format din atomii de carbon din diamant. Realizat din atomi de carbon legați, dar individual diferenţiaţi, un diamant deține ingredientele perfecte pentru teleportarea cuantică.

Un atom de carbon are șase protoni și șase neutroni în nucleul său, înconjurat de șase electroni care se rotesc. Întrucât atomii se leagă într-un diamant, ei formează o legătură puternică. Totuşi, diamantele pot avea defecte complexe, atunci când un atom de azot există într-una din cele două locuri libere adiacente unde ar trebui să fie atomii de carbon. Înconjurat de atomii de carbon, structura nucleului atomului de azot creează ceea ce Kosaka numește a fi „nanomagnetul”.

În experimentul realizat, Kosaka și echipa sa au atașat o sârmă de aproximativ un sfert din lățimea părului uman pe suprafața unui diamant. Ei au aplicat firului microunde și unde radio pentru a crea un câmp magnetic oscilant în jurul diamantului. Ei au modelat microundele, cu scopul a crea condițiile optime, controlate pentru transferul de informații cuantice în diamant. Kosaka a folosit apoi nanomagnetul de azot pentru a ancora un electron. Folosind microundele și undele radio, Kosaka a determinat electronul să creeze o inseparabilitate cuantică.

„Scopul nostru final este acela de a realiza comunicații cuantice pe distanțe lungi și computere cuantice pentru calculul cuantic”, a spus Kosaka.

Tot studiul poate fi citit AICI.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO