Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Moartea o să ne ducă în afara timpului şi spaţiului! Ce-au simţit cei aflaţi în apropierea morţii? Ca şi cum ar fi atemporali şi aspaţiali…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cei care au trăit aşa-zisa „experienţă din apropierea morţii” vorbesc de o stare de atemporalitate, de izolare spațială, de dispariție a tuturor sunetelor și senzațiilor provocate de mediu.

Johnny Caesar, actor și muzician, a fost electrocutat în timpul unui spectacol. Când s-a prăbușit la podea, audiența a crezut că asta face parte din scenariu. În fapt, el a fost catapultat în afara propriei stări normale de cunoștință, având parte de o „experiență în apropierea morții”. Și-a văzut de deasupra propriul corp, în timp ce se faceau eforturi disperate de a-l aduce înapoi la viață.

Dar Johnny spune că ceea ce a simțit a fost o plutire în afara timpului și a spațiului: „Nu mai era nicio durere. Era doar o minunată senzație de căldură. I-am văzut cum se ocupau de mine ca și cum m-aș fi uitat la televizor, la o piesă. Niciun sunet și niciun fel de panică. Nu auzeam, doar simțeam ce se întâmplă. Dar eram foarte atent, pentru că aveam și senzația că din acea stare se putea aluneca ușor, te poate lua valul.”

După ce şi-a revenit complet, actorul a declarat că ceea ce a simțit nu poate fi exprimat prin cuvinte, nu există cuvinte pentru a descrie acea izolare de spațiu și timp în care se poate trezi cineva la un moment dat. Cea mai apropiată expresie a fost „ca și cum te-ai scălda în veșnicie”.