Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Milo, un joc în care science-fiction-ul devine realitate

78

MiloVa răspunde la fiecare întrebare pe care i-o adresaţi şi dacă faceţi mişto de el, va roşi şi va pleca. De fapt, Milo e doar ca oricare copil de vârsta sa, numai că există o diferenţă foarte importantă: el este doar un personaj dintr-un program de calculator. Personajul de calculator, ce are vârsta de doar patru ani, a fost dezvăluit de Microsoft ca fiind primul erou virtual din lume care este destul de convingător pentru a fi considerat drept “uman”.

Comenzile vocale ale celui care se joacă pe calculator şi mişcările sale fizice sunt adunate de un senzor infraroşu, care, împreună cu o tehnologie de inteligenţă artificială, poate interpreta intonaţiile şi înţelesul vocii jucătorului şi poate da un răspuns corespunzător.

Atunci când porţi un dialog cu Milo, conversaţia cu personajul virtual pare a fi una adevărată cu un băieţel de patru anişori. În momentul în care pe Milo îl întrebi dacă şi-a terminat temele pentru şcoală, el se îmbufnează şi îşi pune capul în jos, neprivind în faţă, de parcă ar fi fost pedepsit.

Citiţi restul articolului, precum şi o demonstraţie video extrem de interesantă, AICI: http://www.itcmedia.info/tehnologie/milo-un-joc-in-care-science-fiction-ul-devine-realitate/

Orgoni Crystal