Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O scrisoare necunoscută a lui Einstein, descoperită după 94 de ani

111
blank
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

O scrisoare a lui Albert Einstein, datată din 12 decembrie 1914, a fost descoperită după 94 de ani. În cele două pagini scrise, geniul îşi acuza soţia că nu le-a transmis copiilor mesajele sale. “Nu am primit nici un răspuns de la Albert. Nu pot decât să mă gândesc că nu a primit mesajul meu şi o să îi scriu din nou. De fapt, nu am primit nici un răspuns de la niciun copil”, îi spunea Einstein soţiei sale.

Inventatorul teoriei relativităţii mai spunea că va continua să plătească o pensie alimentară copiilor de 5.600 de mărci, dacă veniturile sale nu se vor micşora, informează Dailymail.co.uk.

Epistola de două pagini, scrisă în limba germană, va fi vândută la licitaţie cu un preţ de pornire de 2.000 de lire. Reprezentantul casei de licitaţii, Richard Davie, crede că scrisoarea va trezi interesul iubitorilor de ştiinţă. “În aceste câteva rânduri, Einstein îşi arata frustarile legate de modul în care soţia sa tratează relaţia lui cu copiii. Mai mult, scrisoarea dezvăluie o altă latură a omului Einstein, cunoscut publicului larg doar prin lucrările sale ştiinţifice”, a spus Davie.

Mileva Maric, femeia cu care Einstein s-a căsătorit în anul 1903, i-a dăruit fizicianului o fată, despre care nu se mai ştie nimic, şi doi băieţi, Hans Albert and Eduard. A divorţat însă de Maric în 1919 şi s-a căsătorit cu Elsa, care l-a îngrijit cât a fost bolnav, în ultimele sale zile. Viaţa fizicianului a reprezentat un adevărat mister pentru contemporanii săi. Orice detaliu legat de viaţă sa a trezit interesul publicului larg datorită discreţiei cu care a trecut peste răsturnările majore cu care s-a confruntat pe plan personal.

Orgoni Crystal