Ce mister bântuie „podul diavolului” din Veneţia?


Într-un articol recent (Misterul măştii dintr-o biserică din Veneţia… ce legătură are cu diavolul?) vorbeam despre o mască misterioasă ce se află la biserica Santa Maria Formosa Castello din Veneţia, ce ar putea avea legătură cu o legendă diabolică.

De data aceasta, vă voi vorbi despre un alt loc înconjurat de mistere din Veneţia: „Podul diavolului”. Precum se observă, în Veneţia „drăcuşorul roşu” şi-a băgat coada peste tot. Dar, despre ce e vorba?

Pe insula venețiană Torcello există un pod de piatră, care traversează un canal. Ea a ajuns să poarte un nume ciudat: „Podul diavolului“. Iar legenda sa este următoarea: se crede că o tânără s-a îndrăgostit de un soldat austriac în timpul domniei austriece din Veneția. El a fost ucis de familia ei, deoarece nu aproba această relație.

Fata a fost atât îndurerată, încât a solicitat ajutorul unei vrăjitoare. S-au întâlnit pe pod, iar vrăjitoarea i-a adus în viaţă soldatul omorât. În schimb, în fiecare Ajun al Crăciunului, timp de șapte ani, tânăra trebuia să aducă vrăjitoarei câte un copil care a murit recent. Se spune că diavolul însuși vine pe acest pod la fiecare Ajun al Crăciunului în căutarea sufletelor copiilor decedați.

Interesant e faptul că un număr de oameni au declarat că au văzut o apariție fantomatică pe pod în Ajunul Crăciunului la sfârșitul anilor 1990.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO