Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Blestemul familiei M’Alister

145
blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cu puţin înainte de domnia reginei Anne (1701-1714), familia M’Alister, o ceată de infractori din Highland, se războiau cu vecinii. Într-o încăierare, unul dintre căpitani, M’Alister More, a capturat doi fii ai unei văduve. Ignorând implorările ei, căpitanul şi oamenii lui i-au spânzurat pe cei doi chiar în faţa uşii mamei lor. Înnebunită, ea le-a strigat: “Niciodată nu va mai exista un fiu în familia M’Alister”.

Dar ei doar au râs şi i-au spus că, dacă mai face scandal, îi vor da foc la casă…

De atunci, timp de multe generaţii, familia M’Alister a avut multe fiice, dar niciun fiu, până spre sfârşitul secolului al XVII-lea, când s-a născut, în sfârşit, un băiat. Numele lui nu este cunoscut, dar se ştie că a devenit iacobin. Când, în 1715, John Mar a ridicat drapelul familiei Stuart, el şi-a părăsit nevasta şi s-a alăturat armatei rebelilor în Pertti. Timp de mai multe luni, în îndepărtatele domenii ale familiei M’Alister nu s-a mai ştiut nimic despre el, deşi se zvonea că Mar a câştigat lupta şi că fiul lui Iacob al VII-lea al Scoţiei şi al II-lea al Angliei a fost încoronat ca Iacob al VIII-lea, la Scone. Dar nu a fost aşa.

Într-o noapte aprigă, tânără soţie a lui M’Alister adormise, fiind trezită apoi de zgomotul copitelor. Părea să fie calul soţului ei. După ce a intrat în curte, calul fără călăreţ s-a prăbuşit, mort de epuizare. Pe când aştepta temătoare în spatele uşii, tânăra femeie a auzit paşii soţului ei apropiindu-se. Usa s-a deschis. în camera a pătruns un om fără cap, îmbrăcat în uniformă. Ea a ţipat şi a leşinat. În ziua următoare s-a aflat că bătălia de la Sheriffmuir fusese pierdută şi că soţul ei fusese prins, judecat pentru trădare şi executat.

Orgoni Crystal