Astronomii au găsit exoplanete care ascund oceane masive sub atmosfera lor de hidrogen. O fi trăind pe acolo extratereştri?


Aşa cum ne spune site-ul sci-news.com, se pare că astronomii au găsit o nouă clasă de exoplanete – cele care au oceane masive ascunse sub atmosfera densă alcătuită din hidrogen. De ce e atât de importantă această descoperire? Pentru că ele sunt candidate perfecte pentru căutarea condițiilor propice vieții în afara sistemului nostru solar.

Înainte se credea că, din cauza atmosferei bogate în hidrogen, presiunile și temperaturile de la suprafața unor astfel de planete ar fi prea ridicate pentru a exista acolo viaţă. Însă, un nou studiu arată că, în anumite condiții, aceste planete ar putea fi locuibile, pe partea aflată permanent în întuneric faţă de steaua pe care o orbitează (la fel cum Luna are şi ea o parte mereu ascunsă faţă de Terra).

Comunitatea ştiinţifică a greşit concentrându-se doar pe exoplanetele asemănătoare Pământului, crezându-se că doar acestea pot susţine viaţa. Dar iată că această nouă clasă de planete oferă o șansă mai bună de a găsi câteva urme ale unor biosemnături.

Ar putea trăi extratereştrii pe acolo?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO