Unde trăiau faimoasele „amazoane” din America? În oraşe bogate în aur, luminate de „sori mai mici”…


După ce au descoperit America, aventurierii şi militarii spanioli au auzit de la indigeni vorbindu-se despre un faimos „El Dorado” sau un „oraş de aur”. Legenda lui „El Dorado” era bine cunoscută în Columbia şi Peru atunci când spaniolii au sosit aici, la începutul secolului al XVI-lea. Unii cercetători sunt de părere că legenda are la bază o ceremonie a unui trib izolat, Muisca, o comunitate foate dezvoltată de lucrători în aur care trăiau la o altitudine de aproximativ 2 500 m, în Munţii Anzi.

Foarte interesantă este existenţa unei cronici, în care se vorbeşte de un ofiţer superior spaniol – Orellana, trimis în căutarea legendarului El Dorado. El şi soldaţii săi au întâlnit un fluviu măreț, pe ale cărui maluri, printre numeroasele populații indiene, trăia și un trib de femei albe, atât de războinice, încât spaniolii au preferat să le evite după primele ciocniri. Indienii din selvă, care se temeau mai mult de aceste arcașe neîntrecute decât de soldații îmbrăcați în fier și înarmați cu arme de foc.

Ei le-au povestit conquistadorilor că misterioasele luptătoare veneau din orașe bogate în aur, puternic fortificate și luminate de „sori mai mici” care răsăreau noaptea pe bastioane, făcând imposibil un atac prin surprindere.

Spaniolii au botezat fluviul pe care îl descoperiseră Amazon, în amintirea femeilor războinice descrise de Homer, și au pornit în căutarea misterioaselor orașe ale aurului. Nu s-au întors decât prea puțini, fără a fi găsit nimic. Mai târziu, portughezii și mulți alți exploratori europeni vor auzi aceleași legende. Mult timp s-a crezut că misterioșii albi ai pădurilor amazoniene nu trăiesc decât în fantezia populară, la fel ca si orașele secrete…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock