„Vampirii sunt reali şi se plimbă printre noi” – susţine surprinzător un cercetător american


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cred că nu există fiinţe „paranormale” în lumea aceasta despre care să se vorbească atât de mult precum vampirii. Despre vampiri, aceşti „sugători de sânge uman”, se vorbeşte în numeroase cărţi fantastice şi filme SF.

Conform legendelor lumii, vampirii sunt oameni al căror trup continuă să trăiască în absenţa sufletului. Tocmai din cauza absenţei sufletului, vampirii nu au umbră şi nu se văd în oglindă. Condiţia lor de morţi vii este consecinţa unui pact infernal, prin care şi-au cedat sufletul în schimbul nemuririi trupului. Dar această nemurire nu reprezintă, mântuirea în lumină, ci este damnare la întuneric.

Dar, există şi cercetători reputaţi care chiar cred în existenţa vampirilor (însă altfel decât în legendele lumii). Ca, de exemplu, John Edgar Browning, cercetător academic la Universitatea de Stat din Louisiana, care a acordat un interviu pe această temă cotidianului „Daily Star”.

Browning susţine, de exemplu, că în oraşul american New Orleans s-ar găsi numai puțin de 50 de vampiri, care s-ar hrăni cu sânge (fie uman, fie animal), iar unii dintre ei extrag energia din sufletul victimelor lor. De cese găsesc atât de mulţi vampiri în New Orleans? Datorită „farmecului gotic” al acestui oraş.

Cercetătorul mai spune că vampirii reali consumă sânge uman sau animal, făcând acest lucru dintr-o nevoie, ca urmare a incapacității corpului lor de a produce energii naturale, subtile. Astfel, vampirii nu au libertatea de a schimba această condiție. Și, dacă ar înceta să se hrănească cu sânge sau energie subtilă, atunci ei ar experimenta o stare de sănătate mult deteriorată.

John Edgar Browning spune că mulţi dintre noi nu am putea observa un vampir, nici dacă l-am întâlni în faţă, pentru că mulţi dintre ei arată la fel ca restul oamenilor: „Vampirii reali sunt oameni vii – nu cred că sunt strigoi sau fiinţe supranaturale – și, în general, duc o viaţă normală. Ei și-au însușit figura vampirului și au adaptat-o ​​în scopuri de autoidentificare, adică pentru a se identifica compulsiei pe care o au“.

Traducerea si adaptarea proprie: cotidianul „Daily Star”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock