Un virus care ne face proşti afectează jumătate din populaţia lumii! Există un pericol pentru omenire?

8.660 vizualizari

oameni prostiPrima dată am zis că această ştire găsită pe site-ul realitywatch.com este doar o farsă, aşa cum circulă pe Internet o mulţime de povestiri false. Apoi, după ce am căutat mai multe referinţe, am descoperit faptul că ea are la bază un articol publicat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate al Statelor Unite, nih.gov, aşadar pe site-ul unei instituţii guvernamentale. Nu putem bănui că un asemenea organism s-ar ocupa cu farse, nu-i aşa?

În articol e vorba despre prezenţa unui virus în organismul uman, care ne face mai proşti! Cum aşa? Se ştie că trupul uman este gazda a mii de miliarde de microbi. Aceşti microbi sunt mult mai numeroşi decât celulele corpului. Deși cei mai mulţi dintre ei sunt benefici pentru sănătatea umană, unii dintre aceşti microbi pot cauza probleme. Diverse cercetări au arătat faptul că microbii pot afecta mai multe funcții biologice, inclusiv performanțele cognitive.

Componentele virale ale microbilor au primit mai puțină atenție din partea specialiştilor, întrucât virusurile sunt atât de diverse. Dar, un grup de oameni de ştiinţă condus de Dr. Robert Yolken de la Universitatea Johns Hopkins a studiat legăturile dintre infecțiile virale și dezvoltarea creierului. Ei au analizat virusurile găsite în gâtul a 33 de adulţi sănătoşi care au participat la un studiu; în mod neașteptat, cercetătorii au descoperit secvenţe genetice de la virusul cunoscut sub numele de ATCV-1; acesta este un tip de clorovirus, care infectează algele verzi. Nimeni nu s-a gândit până atunci că ele pot infecta oamenii sau animalele.

Pentru a investiga mai departe, a avut loc o altă cercetare condusă de Dr. James Van Etten, de la Universitatea din Nebraska-Lincoln, în colaborare cu Institutul Naţional de Sănătate al Statelor Unite. Din 92 de persoane studiate, la 40 din ele (44%) a fost găsit acest virus ATCV-1 în probele faringiene. Toată problema e că acest virus este asociat cu o reducere a funcţiei cognitive cu 10%, adică, într-un cuvânt, ne face mai proşti. Deci, jumătate din populaţia lumii e afectată de un virus care… ne prosteşte!