Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un nou studiu spectaculos explică de ce galaxia noastră e plină de civilizaţii extraterestre inteligente pe care, totuşi, nu le putem vedea

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Galaxia noastră, Calea Lactee, ar putea fi plină de civilizații extraterestre interstelare, potrivit unui nou studiu. Doar că noi nu știm asta pentru că extratereştrii nu ne-au vizitat de cel puţin 10 milioane de ani.

Studiul, publicat în septembrie 2019 în revista „The Astronomical Journal”, consideră că viața extraterestră inteligentă ar avea nevoie de timp pentru a putea explora întreaga galaxie. Lucrarea este o nouă cercetare a binecunoscutului Paradox Fermi, cel care se întreabă de ce nu am detectat semne de inteligență extraterestră până acum. Fizicianul Enrico Fermi a fost cel care s-a întrebat „Dacă mulţi specialişti estimează o probabilitate ridicată de existență a civilizațiilor extraterestre în altă parte a galaxiei Calea Lactee, atunci unde sunt ele?” De aceea, s-a ajuns chiar la îndoieli cu privire la existența extratereștrilor în Univers, noi, oamenii, fiind singuri în acest Cosmos.

Astrofizicianul Michael Hart a examinat paradoxul atunci când a susținut într-o lucrare din 1975 că a existat destul timp pentru ca viața inteligentă să colonizeze Calea Lactee în cei 13,6 miliarde de ani cât au trecut de la formarea galaxiei; cu toate acestea, extratereştrii nu se prea văd. Hart a concluzionat că alte civilizații avansate nu mai există în galaxia noastră. Între timp, un studiu de la Universitatea Oxford din 2018 a sugerat că există o șansă aproximativ de 2 la 5 să fim singuri în galaxia noastră și o șansă de 1 în 3 să fim singuri în întregul Cosmos.

Noul studiu, însă, oferă o perspectivă diferită asupra paradoxului: poate că extratereștrii au nevoie de timp și au o strategie, sugerează autorii studiului.

Jonathan Carroll-Nellenback, autorul principal al studiului, crede următoarele: stelele (și planetele din jurul lor) orbitează centrul galaxiei noastre, pe diferite căi şi cu viteze diferite. La un moment dat, ele se apropie unele de altele. Şi poate că şi asta aşteaptă extratereştrii, pentru a-şi putea face călătoriile stelare. Dacă raţionamentul e corect, atunci poate că civilizațiile extraterestre au nevoie de mai mult timp să se răspândească în restul stelelor decât a estimat Michael Hart. Aşadar, poate că extratereştrii încă nu au ajuns aici sau poate au făcut-o deja, cu mult înainte de apariţia omului pe Terra.

Autorii celui mai nou studiu au subliniat că cercetările anterioare nu au lua în considerare un lucru crucial al galaxiei noastre: faptul că ea se mișcă. La fel cum planetele orbitează stelele, tot la fel şi stelele orbitează centrul galactic. Sistemul nostru solar, de exemplu, orbitează galaxia la fiecare 230 de milioane de ani.

Dacă civilizațiile extraterestre apar în sisteme stelare departe de celelalte (ca civilizaţia noastră), acestea ar putea face călătoria interstelară mai scurtă așteptând până când orbita stelei lor le va apropia de un sistem stelar locuibil, arată studiul. Apoi, odată stabiliți în noul sistem solar, extratereștrii ar putea aștepta din nou pentru o distanță optimă de călătorie pentru a se duce în alt sistem solar. În acest scenariu, extratereștrii așteaptă destul de mult pentru ca steaua lor să se apropie de o altă stea cu o planetă locuibilă.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal