Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oamenii-molie şi alte apariţii fantomatice pe şosele

248

oameni-molieSă conduci singur noaptea, pe un drum părăsit – mai ales la ţară, unde nu sunt lumini -, este întotdeauna un pic înfricoşător. Dar dacă ceva nu tocmai omenesc apare în faţa maşinii, sau mai rău, chiar în maşină, teama se poate transforma în panică. Dintre numeroasele povesti înspăimântătoare, cea mai terifiantă este cea a Omului-Molie.

Omul-Molie

Oameni-Molie au fost văzuţi în Federaţia Rusă, Statele Unite şi Marea Britanie, iar legende despre creaturi similare circulă în majoritatea ţărilor lumii. Sunt rare, dar înfricoşătoare. Par să fie foarte înalţi, complet cenuşii, cu siluete de formă umană. Trăsăturile lor sunt nedefinite, dar ochii au sclipiri roşii. Martorii spun că pluteşte în jurul lor o aură indescriptibilă care-ţi îngheaţă sângele în vine – apoi, brusc, desfac nişte aripi enorme, ca din piele, şi-şi iau zborul drept în sus. E foarte posibil ca în unele dintre cazuri să fi fost vorba de nişte păsări uriaşe – vulturi, bufinite, cu anvergura aripilor mare şi zbor silenţios – care, la lumina lunii, să fi fost luate drept altceva. Dar restul… ce au fost?

Printre alte apariţii fantomatice pe şosele amintim: fantomele autostopiste şi mâini protectoare.

Fantome autostopiste

Au fost raportate astfel de fenomene în toată Europa şi în Statele Unite: autostopişti care par a fi oameni, până când dispar brusc. Poveştile sunt una mai convingătoare decât cealaltă. Dacă cercetătorii nu reuşesc să dea de urma şoferilor care au luat astfel de pasageri ciudaţi, ci dau doar de oameni care au auzit de cineva căruia i s-a întâmplat, poate că sunt poveşti şi nu realitate. Dar sunt raportate atât de multe… Să fie, oare, toate povesti? Clasic, şoferul se oferă să conducă pe câte cineva – adesea o fată singură. Ea îi dă o adresă, şi merg vorbind veseli până ajung aproape de destinaţie. Când maşina se opreşte, tânăra tace, iar când şoferul se întoarce să-şi ia rămas-bun constată că maşina este goală. Uneori, întrebările puse celor de la adresa dată nu duc la nici un rezultat – alteori însă s-a descoperit că o tânără cu aceleaşi semnalmente fusese ucisă pe drum, cu câţiva ani în urmă.

Mâini “protectoare”

În 1921, un motociclist s-a accidentat şi a murit pe o şosea pustie, în timp ce traversa smârcurile Bodwin, în Cromwell, Marea Britanie. Nici un alt vehicul nu a fost implicat în accident şi nu s-a găsit nici o cauză evidentă a tragediei. Câţiva ani mai târziu, într-o noapte, şoferul unei maşini a avut un accident în acelaşi loc dezolant. A supravieţuit şi a povestit cum două mâini puternice şi despărţite de trup au apucat volanul şi au forţat maşina să intre în râpă. N-avem de unde să ştim dacă acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu motociclistul, dar, de atunci, şi alţi şoferi au avut un fel de presimţire în acelaşi loc, iar unul sau doi au purtat o scurtă luptă pentru a recâştiga controlul volanului ţintuit de forţe nevăzute.

Orgoni Crystal