O uriaşă gaură coronală formată pe suprafaţa Soarelui alimentează teoria conspiraţiei conform căreia Soarele s-ar afla pe moarte!


GAURA CORONALAO gaură coronală masivă, care s-a format între 17 și 19 mai 2016, a cuprins 40% din suprafaţa Soarelui, lucru care i-a uimit pe oamenii de știință, care încă nu înțeleg multe despre steaua noastră.

Găurile coronale sunt regiuni cu densitate scăzută a atmosferei (sau coroanei) Soarelui. Ele arată ca niste găuri enorme în Soare, deoarece acestea conțin puțin material solar. Temperaturile mai mici ale acestora le face sa arate mai negre în comparație cu regiunile învecinate ale Soarelui. NASA a remarcat faptul că găurile coronale sunt importante pentru înțelegerea sistemului nostru solar.

Găurile sunt spectaculoase a fi văzute în lumină ultravioletă, aşa cum puteţi vedea în imaginea de la începutul articolului. NASA spune că aceste fenomene nu trebuie să constituie motive de îngrijorare, deoarece ele sunt fenomene obişnuite. Cauzele producerii unei astfel de găuri coronale nu sunt cunoscute cu exactitate deocamdată, dar cercetătorii sunt de părere că astfel de fenomene sunt provocate de particule care se dispersează de la suprafața Soarelui cu viteze foarte mari, de peste 800 de kilometri pe oră.

Găurile coronale pot avea un impact direct asupra Pământului. Dispersia particulelor din aceste regiuni poate provoca fenomene de auroră boreală sau australă pe Pământ, dar și furtuni geomagnetice.

Unii cred că aceste găuri coronale reprezintă un semn că Soarele se află pe moarte. În plus, odată cu posibila descoperire a planetei X, aflată în fundul sistemului nostru solar, ar alimenta şi mai mult teoriile conspiraţioniste conform cărora Apocalipsa e aproape…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock