O uriaşă gaură coronală formată pe suprafaţa Soarelui alimentează teoria conspiraţiei conform căreia Soarele s-ar afla pe moarte!


GAURA CORONALAO gaură coronală masivă, care s-a format între 17 și 19 mai 2016, a cuprins 40% din suprafaţa Soarelui, lucru care i-a uimit pe oamenii de știință, care încă nu înțeleg multe despre steaua noastră.

Găurile coronale sunt regiuni cu densitate scăzută a atmosferei (sau coroanei) Soarelui. Ele arată ca niste găuri enorme în Soare, deoarece acestea conțin puțin material solar. Temperaturile mai mici ale acestora le face sa arate mai negre în comparație cu regiunile învecinate ale Soarelui. NASA a remarcat faptul că găurile coronale sunt importante pentru înțelegerea sistemului nostru solar.

Găurile sunt spectaculoase a fi văzute în lumină ultravioletă, aşa cum puteţi vedea în imaginea de la începutul articolului. NASA spune că aceste fenomene nu trebuie să constituie motive de îngrijorare, deoarece ele sunt fenomene obişnuite. Cauzele producerii unei astfel de găuri coronale nu sunt cunoscute cu exactitate deocamdată, dar cercetătorii sunt de părere că astfel de fenomene sunt provocate de particule care se dispersează de la suprafața Soarelui cu viteze foarte mari, de peste 800 de kilometri pe oră.

Găurile coronale pot avea un impact direct asupra Pământului. Dispersia particulelor din aceste regiuni poate provoca fenomene de auroră boreală sau australă pe Pământ, dar și furtuni geomagnetice.

Unii cred că aceste găuri coronale reprezintă un semn că Soarele se află pe moarte. În plus, odată cu posibila descoperire a planetei X, aflată în fundul sistemului nostru solar, ar alimenta şi mai mult teoriile conspiraţioniste conform cărora Apocalipsa e aproape…


Lasă un comentariu