Noua imagine 3D a reginei Cleopatra

1.912 vizualizari

cleopatraRegina Cleopatra a fost imaginată, de-a lungul istoriei, în fel şi chip. Cele mai îndrazneţe şi mai îndepărtate de realitate au fost reprezentările frumuseţii antice în variantă hollywoodiană (Elizabeth Taylor sau Sophia Loren). Cea mai apropiată de realitate promite a fi, conform Dailymail, noua imagine, realizată 3D de către egiptologul Sally Ann Ashton de la Universitatea Cambridge.

Imaginea 3D a fost realizată prin unirea mai multor artefacte antice, descoperite de-a lungul timpului, unele chiar de acum 2000 de ani, din timpul domniei sale. Toate conduc la o Cleopatra tânără şi de etnie mixtă. “Cel mai probabil, Cleopatra nu era 100% europeană. Nu trebuie să uităm că familia ei a trăit aproximativ 300 de ani în Egipt. Avea rădăcini atât în Grecia, cât şi în Egipt”, a spus Ashton.

Noua imagine a Cleopatrei contrazice inclusiv reprezentarea de pe o monedă expusă anul trecut la Muzeul Sefton de la Universitatea Newcastle, unde Cleopatra avea fruntea adâncită, bărbia ascuţită, buzele subţiri şi nasul cârn şi nu era regina, încoronată încă de la 18 ani, pe care o regăsim în imaginea 3D.