Site de secrete, stiinta si metafizica

Pentru a trăi…210 ani, un rege şi-a sacrificat pe rând copiii

0 43

regeVechile legende scandinave vorbesc despre un bătrân rege al Suediei, pe nume Haquin, care a început să domnească în secolul al XIII-lea şi n-a murit decât în al XV-lea, în vârstă de 210 ani, din care a domnit 190. Avea deja 100 de ani când supuşii răsculându-se împotriva lui, a consultat oracolul lui Odin, care era venerat la Upsala. I s-a răspuns că dacă va sacrifica singurul fiu pe care îl avea va trăi şi va mai domni încă 60 de ani. El a aceeptat şi zeii s-au ţinut de cuvânt. În plus, şi-a recâştigat bărbăţia la 115 ani, a avut un fiu şi, rând pe rând, încă cinci, de la 115 ani la 160.

Văzând că i se apropie sorocul, a încercat să-şi mai prelungească viaţa. Oracolul i-a răspuns că dacă va sacrifica pe fiul cel mai mare va mai domni încă zece ani. A făcut-o. Al doilea a fost sacrificat pentru alţi doi ani de domnie şi aşa mai departe, până la al cincilea. În sfârşit, nu-i mai rămăsese decât unul. Era foarte şubred, dar trăia încă. Atunci când a vrut să-şi sacrifice şi ultimul fiu, poporul, scârbit de un asemenea monarh şi de barbaria lui, l-a alungat de pe tron. A murit şi fiul lui i-a urmat la tron.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie