Cum prefectul de Neamţ şi-a cumpărat din banii judeţului o blană de oaie şi lup…


La sfârşitul anului 1938, intendentul prefecturii Neamţ înainta prefectului un raport prin care solicita o „blană de îmbrăcat” pentru … prefect:

„Domnule prefect, întrucât timpul este foarte geros, iar în automobile este un curent foarte mare în timpul mersului, şi cum dl. prefect are mare nevoie pentru a se transporta în judeţ în interese oficiale şi de bună administraţie, cu onoare vă rog să binevoiţi ca de urgenţă să se aprobe procurarea din comerţ a unei blăni de îmbrăcat pentru a-l feri de curent şi răceli în aceste transporturi”.

Prefectul, grijuliu faţă de sănătatea… prefectului, a aprobat imediat cererea intendentului. Ca urmare, „delegaţiunea consiliului judeţean” a luat în dezbatere referatul, dispunând în consecinţă, în următorii termeni:

„Având în vedere referatul de mai sus pe care îl găseşte întemeiat. Având in vedere oferta d-lul M.G., prin care oferă cu preţul de 3.095 lei una blană căptuşită cu piei de miel negru, iar manşete, guler şi clape cu blană de lup, precum şi oferta d-lui R.S., prin care se oferi aceeaşi calitate numai cu suma de 2 500 lei. Având în vedere că oferta cea mai avantajoasă este a d-lui R.S. Având in vedere că în bugetul judeţului nu sunt fondurile prevăzute pentru asemenea cheltuieli, decide:
1. Aprobă oferta d-lui R.S. şi procurarea blănii cu 2.500 lei. Aprobă deschiderea unul credit extraordinar în sumă de 2.500 lei”.

Şi astfel, frigurosul prefect a căpătat blana râvnită, pe banii judeţului. Documentul se află la Arhivele Statului din Piatra Neamţ, fondul Prefecturii, dosar nr. 318/20/ 1938.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO