A început deja!? În trei ţări din lume au avut loc simultan pene de curent generalizate


Autorităţile şi locuitorii din trei ţări foste sovietice (Kazahstan, Uzbekistan şi Kirghizstan) au raportat întreruperi de curent electric, marţi, 25 ianuarie 2022, în marile oraşe, relatează Reuters. Reţelele celor trei republici ex-sovietice sunt interconectate, iar Kazahstanul are o conexiune şi cu reţeaua electrică rusească pe care o poate folosi pentru a acoperi lipsurile neaşteptate.

În Kazahstan, au fost raportate întreruperi în cel mai mare oraş, Almatî, şi în câteva oraşe mari din sud. Metroul a fost oprit, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă. Cauza se pare că este neclară.

Foarte interesant e că într-un raport publicat de banca Goldman Sachs în septembrie 2021 (vedeţi AICI – Goldman Warns of Blackout Risk for European Industry This Winter), suntem avertizaţi că în iarna 2021 / 2022 Europa s-ar putea confrunta cu o pană de curent electric generalizată („blackout” – în limba engleză). Scriam pe 13 octombrie 2021 acest articol – Din ce în ce mai multe ţări din lume se confruntă cu “blackout”-uri, adică cu întreruperi de electricitate – în care arătam că din ce în ce mai multe ţări se confruntă deja cu pene de curent în anumire regiuni: Liban, India, China. În Austria, pe pagina de Facebook oficială a Armatei Austriece (Bundesheer), pe 15 septembrie 2021 şi pe 6 octombrie 2021, pe pagina de profil apăreau 2 fotografii în care apare cuvântul „Blackout”, populaţia fiind avertizată despre situația în care țara cade într-o pană de curent.

Se fac acum teste cu întreruperile de electricitate, pentru „blackout” global într-o dată nu foarte îndepărtată? Cine face aşa ceva şi ce se urmăreşte?

 


Lasă un comentariu