În SUA, rafturile unor magazine sunt din ce în ce mai goale! Există vreun motiv secret?

  •  
  •  
  •  
  •  

În SUA, parcă mai mult faţă de orice ţară a lumii, se pare că vine o aşa-zisă “Apocalipsă” a lipsei de produse, în special a produselor alimentare. Aşa cum scrie “Daily Mail” într-un articol publicat pe 15 octombrie 2021 – Frustrated shoppers share photos of bare aisles in stores across the country and #EmptyShelvesJoe trends on Twitter as the Biden administration’s response to the supply chain crisis is slammed as ‘too little, too late’ – americanii publică on-line, sub hashtag-ul “#EmptyShlevesJoe”, adică “#RafturiGoaleJoe” (“Joe”, fiind preşedintele american Joe Biden) mai multe fotografii cu rafturi cu alimente goale, din mai multe magazine/supermarketuri.

Iată ce spun utilizatorii de pe Internet:

* Sharyl Attkisson, jurnalistă la Full Measure News din Washington DC, a postat pe Twitter o poză cu rafturi goale, observând: “Băcănia mea. Există alimente, nu e ca și cum vom muri de foame. Dar nu am văzut niciodată rafturi goale ca acestea în viața mea”.

* Un proprietar de magazin din Arizona a publicat fotografii ale magazinului familiei sale. Iată ce spune: “Tatăl meu este de 35 de ani în afaceri și a spus că niciodată nu a fost așa”.

* Un bărbat din Illinois a postat pe Twitter o fotografie cu un depozit din Illinois, spunând: “Nu mai există hârtie igienică, din nou”.

Aşadar, se pare că nu doar alimentele lipsesc din rafturi, dar şi alte produse. Iată şi câteva fotografii cu rafturile goale:

blankblankblankblankblankSe dă vina pe problemele din lanțurile de aprovizionare globale complexe create de pandemie, însă cumpărătorii sunt cei mai afectaţi. Ei observă că magazinele sunt din ce în ce mai slab aprovizionate, iar preţurile din ce în ce mai mari. Însă, cauzele sunt mult mai complexe decât atât. E o combinaţie de factori: de la lipsa personalului ce lucrează în logistică, până la creşterea preţurilor la energie, însă eu cred că “factorul-cheie nevăzut” (ca să-i spun aşa) este starea de nebunie / panică din lume în legătură cu această pandemie. Până când apele nu se vor linişti din acest punct de vedere, va fi din ce în ce mai rău…


  •  
  •  
  •  
  •  

Un comentariu la „În SUA, rafturile unor magazine sunt din ce în ce mai goale! Există vreun motiv secret?”

Lasă un comentariu