Există vreo viteză mai mare decât viteza luminii? Da, şi e vorba de o viteză de propagare a unei constante din fizică…


Aţi auzit vreodată de experimentul fizicianului Alain Aspect? Că oricât de mare ar fi viteza depărtării particulelor, oricât de mare ar fi depărtarea însăşi dintre ele (să spunem o particulă situată pe Terra şi una pe o galaxie îndepărtată), particulele vor şti mereu una de alta, vor fi mereu la curent cu schimbările celeilalte.

Concluzie: există cel puţin un tip de viteză mai mare decât viteza luminii. Tom van Flandern de la Universitatea din Washington afirmă că, în urma cercetărilor sale, a descoperit că există o viteză de deplasare fantastică: v mai mare decât 2 x  10^10 x c , unde c este chiar temuta viteză a luminii. Şi cui credeţi că se atribuie această fabuloasă viteză? Ei bine, vitezei de propagare a radiaţiei gravitaţionale. Astfel, se explică menţinerea legăturii informaţionale între particule depărtate care au schimbat cândva informaţii…

Singurul care bate viteza radiaţiei gravitaţionale, pentru că a fost, este şi va fi, este timpul, căruia văzut ca plan temporal nu-i scapă nimic, nici cea mai mică informaţie… Doar timpul este memoria spaţiului şi depozitar al tuturor evenimentelor: prezente, trecute şi viitoare… De aceea spunem că spaţiul, dar mai ales timpul sunt relative.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO