Monstrul din Loch Ness a fost surprins de Google Earth, deşi mulţi credeau că el e doar o farsă. Este el un pleziozaur de acum 65 de milioane de ani!?

 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

monstrul din Loch NessAcum aproape 5 ani, scriam un mic articol (https://www.lovendal.ro/wp52/fotografia-monstrului-din-loch-ness-un-trucaj-celebru/) despre posibilitatea ca celebrul monstrul din lacul Loch Ness (Scoţia) să nu fie altceva decât o simplă farsă. Citez din acel articol: „În 1934, colonelul Robert Wilson, un reputat medic militar britanic, a pretins că ar fi surprins, pe peliculă fotografică, bizară apariţie. Rezultatul a fost o imagine care de atunci a făcut înconjurul lumii, fiind considerată cea mai elocventă dovadă a existenţei creaturii lacustre. Dar în 1994, un coleg de-al lui Wilson, Christian Spurling, în vârstă de 90 de ani, a mărturisit, pe patul de moarte, că totul nu fusese decât o farsă, pusă la cale de colonel, pentru a-şi bate joc de credula presă din Albion.”

De pe forumul lui Lovendal, unul din cititorii mei (http://forum.lovendal.net/index.php?topic=1930.0) spune că monstrul a fost inventat în anii 1950 pentru a scoate oraşul (lângă care se află Loch Ness) din criză şi foamete. Deci, mulţi cred că monstrul din Loch Ness nu există, totul fiind o farsă de prost gust.

Dar, uitaţi ce am găsit azi pe un mic blog, Crazyhorseghost: o fotografie suprinsă de Google Earth şi care demonstrează că monstrul chiar există! Citez din articol:

Şi acum, se pare că monstrul are fotografia sa, ce poate fi vizualizată pe Google Earth. Pentru a vedea cum arată monstrul din Loch Ness, introduceţi pe Google Earth următoarele coordonate: latitudine 57°12’52.13″N, Longitudine 4°34’14.16″V (asta, dacă între timp Google Earth nu a actualizat cu alte fotografii locul de deasupra lui Loch Ness).

Forma ce a fost captată pe Google Earth pare a avea un trup oval, înotătoare şi o coadă, iar experţii cred că, ţinând cont de dimensiuni, acesta are o lungime de  circa 20 de metri. O mulţime de oameni cred că monstrul din Nessie este un pleziozaur, o specie care ar fi trebuit să dispară în urmă cu 65 de milioane de ani în urmă.

 


 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Lasă un comentariu