Iona din Biblie de cine a fost înghiţit? De o balenă? Sau a ajuns într-o navă spaţială cu holograme?


Iona balenaExistă în Biblie ciudata povestire a lui Iona care a fost înghițit de o balenă uriașă, dar el a supraviețuit acestui eveniment. Cum e posibil așa ceva? Chiar a fost o balenă? Un peşte uriaş? Sau o structură ciudată asemănătoare unui peşte? Dar, mai întâi, haideţi să citim întreg fragmentul din Biblie:

„1. Şi Dumnezeu a dat poruncă unui peşte mare să înghită pe Iona. Şi a stat Iona în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi.
2. Atunci s-a rugat Iona din pântecele peştelui către Domnul Dumnezeul lui, zicând:
3. „Strigat-am către Domnul în strâmtorarea mea, şi El m-a auzit; din pântecele locuinţei morţilor către El am strigat, şi El a luat aminte la glasul meu!
4. Tu m-ai aruncat în adânc, în sânul mării şi undele m-au înconjurat; toate talazurile şi valurile Tale au trecut peste mine.
5. Şi gândeam: Aruncat sunt dinaintea ochilor Tăi! Dar voi vedea din nou templul cel sfânt al Tău!
6. Apele m-au învăluit pe de-a întregul, adâncul m-a împresurat, iarba mării s-a încolăcit în jurul capului meu;
7. Mă coborâsem până la temeliile munţilor, zăvoarele pământului erau trase asupra mea pentru totdeauna, dar Tu ai scos din stricăciune viaţa mea, Doamne Dumnezeul meu!
8. Când se sfârşea în mine duhul meu, de Domnul mi-am adus aminte, şi la Tine a ajuns rugăciunea mea, în templul Tău cel sfânt!
9. Cei ce slujesc idolilor deşerţi dispreţuiesc harul Tău;
10. Dar eu Îţi voi aduce Ţie jertfe cu glas de laudă şi toate făgăduinţele mele le voi împlini, căci mântuirea vine de la Domnul!”
11. Şi Domnul a dat poruncă peştelui şi peştele a aruncat pe Iona la ţărm!”

Ce se observă din acest fragment biblic? Că Iona se plimbă prin „peştele cel mare” ca şi cum s-ar plimba printr-o maşinărie uriaşă. El vede chiar „temeliile munţiilor” atunci când se afla în „balenă”, ceea ce înseamnă că aceea nu era o creatură! Dar, ce-ar putea fi? O navă spaţială gigantică în care se văd nişte holograme?


Lasă un comentariu