În viitor, guvernul ne va spăla creierele prin programul secret de Stimulare Magnetică Transcraniană! Asta ne aşteaptă…

3.625 vizualizari

spalare creierUn articol de pe Activist Post te pune total pe gânduri! Cât încă mai putem gândi… Pentru că, citind acest articol, aflăm că guvernul american este pe punctul de a controla gândurile oamenilor, putând astfel schimba părerile oamenilor despre un anumit subiect arzător. De exemplu, dacă noi credem că e rău ca guvernul să ne fure libertăţile individuale…ei bine, printr-o tehnică specială, ne putem schimba părerea cu privire la acest subiect şi să credem că e bine să fim îngrădiţi! Sună ca un roman SF, nu? Ei bine, s-ar părea că nu, conform site-ului Activist Post care a fost contactat de o persoană ce a lucrat la un proiect secret DARPA. Pentru cine nu cunoaşte, DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency, adică Agenţia pentru Cercetarea Proiectelor Militare Avansate) este o agenție a Departamentului Apărării al Statelor Unite care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate.

Programul secret DARPA se numeşte Transcranial Magnetic Stimulation (TMS, adică Stimulare Magnetică Transcraniană), iar scopul său este acela de a influenţa de la distanţă pe dizidenţii şi pe extremiştii politici, prin stimularea lobului temporal al creierului prin câmpuri electromagnetice.

Cu siguranţă că acest program DARPA aduce multe probleme etice. Şi asta pentru că scopul său principal este acela de a perturba funcţionarea unui creier, în sensul că doar anumite gânduri sunt permise sau, mai bine zis, unii oameni vor avea idei pe care ei, în mod normal, nu le-ar accepta niciodată. Deşi acest proiect ar putea fi folosit împotriva teroriştilor (care ar putea astfel să scape de ideile fundamentaliste şi violente), totuşi scopul său ascuns ar fi tocmai acela de a elimina opiniile contrare celor oficiale. Dacă, de exemplu, guvernul decide că trebuie să foreze într-o zonă protejată ecologic, şi există militanţi care se opun acestui lucru, cu această tehnologie incredibilă, acelor militanţi li se pot schimba foarte uşor opiniile, astfel încât orice opoziţie va dispare! Adică, în final, noi vom gândi ceea ce va dori guvernul să gândim!

Ce se va întâmpla dacă proiectul TMS va fi implementat? Asta va însemna că guvernul îţi va putea modifica felul în care gândeşti. Te va pune pe un scaun, îţi va conecta o maşinărie la creier, o parte din creierul tău va fi modificat, îţi va introduce în creier un mesaj persuasiv şi, în final, te va face să crezi ceea ce vrea guvernul. Şi nu e vorba doar de gândire. Stimulare Magnetică Transcraniană te va face să gândeşti într-un anumit fel şi să acţionezi într-un anumit fel.

Pur şi simplu, în viitor, ni se vor spăla creierele! Asta ne aşteaptă…