Imaginea „clasică” a lui Iisus este, de fapt, o reprezentare a lui Cesare Borgia, iubitul ticălos al lui Leonardo da Vinci! Ce blasfemie de secole întregi…


Iisus Hristos imagineUna dintre cele mai mari enigme ale lumii este cea care priveşte chipul lui Iisus Hristos. Nimeni nu ştie clar cum arăta faţa lui Iisus Hristos. Despre acest mister, am scris un articol interesant în februarie 2011, intitulat „Enigma înfăţişării lui Iisus Hristos: avea Fiul lui Dumnezeu părul lung?„, în care îmi puneam întrebarea dacă Iisus avea părul lung. Citez din acel articol:

* Nimeni nu ştie cum arată Iisus Hristos, întrucât primele Sale reprezentări n-au fost făcute decât după câteva sute de ani de la moartea şi învierea Sa.

* În timp ce noi nu putem şti cum arăta Iisus Hristos, ştim însă cum nu arăta El. Nu a fost Iisus cel care l-a inspirat pe apostolul Pavel în a scrie în Biblie următoarele? “Nu vă învaţă oare însăşi firea că necinste este pentru un bărbat să-şi lase părul lung?” (1 Corinteni 11:14). În afară de această regulă privind părul la bărbaţi, Biblia mai conţine câteva dovezi circumstanţiale care presupun că Iisus n-a avut părul lung.

* Poate că cea mai puternică evidenţă apare atunci când Iuda îl trădează pe Iisus, care va fi identificat de către soldaţii romani prin sărutul pe obraz pe care-l va da Iuda lui Iisus. De ce trebuia Iuda să facă acest lucru? Pentru că Iisus arăta ca un om obişnuit în zilele Sale, şi astfel soldaţii n-ar fi putut să-L identifice decât printr-un semn.

* Pe 4 februarie 2004, într-un articol apărut pe Associated Press şi intitulat “Iisus nu avea părul lung”, antropologul Joe Zias, cel care a studiat sute de schelete găsite în săpăturile arheologice de lângă Ierusalim, a afirmat următoarele: “Evreii din antichitate nu purtau părul lung”. În plus, textele evreieşti îi ridiculizau pe cei care aveau părul lung, ca grecii sau romanii, aşa cum crede expertul de la Universitatea din New York, Lawrence Schiffman.

În Evanghelii, nu găsim referinţe clare despre chipul lui Iisus, în schimb în Isaia 53:1-3 descoperim aspecte care ne prezintă cum ar trebui să arate Fiul Domnului:

„1. Cine va crede ceea ce noi am auzit şi braţul Domnului cui se va descoperi?
2. Crescut-a înaintea Lui ca o odraslă, şi ca o rădăcină în pământ uscat; nu avea nici chip, nici frumuseţe, ca să ne uităm la El, şi nici o înfăţişare, ca să ne fie drag.
3. Dispreţuit era şi cel din urmă dintre oameni; om al durerilor şi cunoscător al suferinţei, unul înaintea căruia să-ţi acoperi faţa; dispreţuit şi nebăgat în seamă”.

Adică, destul de urât din punct de vedere fizic. Şi totuşi, noi cunoaştem înfăţişarea „clasică” a lui Iisus, aşa cum ea este reprezentată într-o serie de tablouri şi icoane: părul lung, barbă, mustăţi, cioc, ochi albaştri şi pătrunzători. Însă, puţini ştiu că această reprezentare nu are nimic de-a face cu Iisus, ci cu iubitul lui Leonardo da Vinci, Cesare Borgia! Acesta (adică Cesare Borgia) era fiul lui Rodrigo Borgia, cel care a devenit mai târziu papa Alexandru al VI-lea (1493-1501). Papa a reuşit astfel să-şi impună fiul ca figura lui Iisus Hristos în lumea occidentală…

Cesare Borgia l-a angajat pe celebrul Leonardo da Vinci ca şi arhitect, dar şi inginer. Însă, în cele din urmă, cei doi au devenit iubiţi. Cesare Borgia a fost un mare ticălos (el e personajul „Principele” al lui Machiavelli), a avut relaţii incestuoase cu propria soră, Lucrezia şi a fost responsabil pentru uciderea fratelui său, Giovanni, în 1497. În mod ironic, Biserica Catolică a permis acestui om să reprezinte imaginea lui Iisus, înşelând astfel întreaga lume!

Mulţi oameni nu-şi dau seama că a existat o competiţie în timpul Renaşterii dintre cei doi titani, Da Vinci şi Michelangelo. Jocul acestei competiţii era acela ca unul din cei doi să reuşească să-l impresioneze pe papă, prin crearea unei noi imagini a fiului papei, pentru ca lumea să fie înşelată. Iar da Vinci a câştigat competiţia şi astfel chipul „clasic” al lui Iisus a început să cucerească lumea….

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO