EXCLUSIV! Misteriosul palat al „regelui gunoaielor” din Portugalia, cunoscut şi sub numele de „Turnul iadului”


Acesta este un loc ciudat abandonat, situat în Coina, Portugalia, cunoscut sub trei nume: Palatul Vrăjitoarelor, Turnul Iadului sau Palatul Regelui gunoaielor. La mijlocul secolului al XVIII-lea, acest teren era deținut de Don Joaquim Pina Manik, o figură politică proeminentă a erei sale. La sfârșitul secolului al XIX-lea, proprietatea a fost transferată unui om pe nume Manuel Martins Gomes, Regele gunoaielor.

Manuel Martins Gomes s-a născut într-o familie săracă din Barreiro, în 1860. În tinerețe, el şi-a promis că va ieși din sărăcie și va deveni un om bogat și puternic. A lucrat câțiva ani la Lisabona și a economisit niște bani pentru a se întoarce la Barreiro și pentru a cumpăra o moară veche de apă. La întoarcerea sa la Barreiro, lucrurile ciudate au început să se întâmple – vechea moară a ars la o săptămână după ce Manuel a semnat un contract cu o companie de asigurări. Dat fiind că nu exista nicio dovadă de incendiere intenţionată, Gomes a primit plata integrală din partea asiguratorului.

Manuel a decis să folosească banii din asigurare pentru cumpărarea de terenuri în regiune și în curând a devenit un proprietar destul de înstărit. De asemenea, el a construit o mare fermă de porci și a primit permisiunea de la guvernul de la Lisabona pentru a se ocupa de eliminarea deșeurilor organice. Manuel nu a dezvăluit guvernului despre modalitățile sale de a scăpa de gunoi. El a avut o idee genială: să-și hrănească porcii cu gunoaie și să fie plătit pentru asta.

Deșeurile au fost transferate la Coina cu cinci bărci care au fost numite „Lame”, „Beelzebub”, „Lucifer”, „Diavol” și „Satan” – Gomes era cunoscut că avea un mare dispreț față de Biserica Catolică. Spre deosebire de înclinațiile sale aparent satanice, Gomes a cheltuit mulți bani pe acte de caritate: a deschis prima școală elementară publică din Barreiro, a creat Partidul Național Agrar și a făcut lobby pentru interesele cetăţenilor. În ochii compatrioților săi, devotamentul lui Manuel față de oameni a contat foarte mult.

După revoluția din 1910, Gomes și-a reconstruit palatul așa cum a rămas el până în prezent. Oficial, motivul pentru refacerea palatului a fost acela de a-l face mai potrivit pentru viața de familie. Localnicii, totuși, erau convinși că Gomes își reconstruia palatul pentru a fi sediul unei loji masonice. Această versiune ar putea fi plauzibilă, deoarece arhitectura clădirii conține o rețea de labirinturi subterane cu numeroase simboluri masonice ca decor.

„Regele gunoaielor” a murit în 1943 în anumite circumstanțe misterioase, iar cauza morții sale nu a fost stabilită. Palatul său nu a devenit niciodată unul de familie. În decursul următoarelor decenii, Palacio do Rei do Lixo a trecut de la unul la altul, fiecare nou proprietar vrând să refacă clădirea. Într-un fel, toate lucrările de renovare au eșuat, pentru că de fiecare dată muncitorii plecau după câteva zile, pentru că ei credeau că locul ar fi blestemat. Ei pretindeau că le apărea fantoma unui cavaler, cu o sabie sângeroasă într-o mână și un cap de femeie cu părul roșu, în celalaltă mână. Alți localnici au raportat că în fiecare seară au auzit țipete ale unei femei și strigătele unui bărbat.

La mijlocul anilor ’80, palatul a fost vândut din nou, iar noul proprietar a prezentat un plan de reconstrucție. Chiar înainte de începerea lucrărilor de restaurare, turnul palatului s-a aprins și a ars complet. Conform poveștilor localnicilor, chiar și focul era nesfârșit – flăcările, devorând turnul, erau strălucitoare, iar când acoperișul turnului s-a prăbușit, focul s-a transformat din albastru în portocaliu strălucitor!

Superstiții sau nu, se pare că dezvoltatorii imobiliari moderni sunt, de asemenea, circumspecţi la acest loc, deoarece nimeni nu a încercat să păstreze această clădire extraordinară…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO