Cine erau „oamenii stelelor” ce sunt evocaţi în legendele indienilor nativi din America?


Înainte ca europenii să fi descoperit America, teritoriul acesta a fost populat de o varietate de culturi amerindiene. Din păcate, anihilarea aproape totală de către cuceritorii spanioli a americanilor nativi a însemnat, de asemenea, dispariția cunoştinţelor vechi pe care aceştia o deţineau. Însă, cât s-a mai păstrat în miturile triburilor americane indigene, am putut afla că, încă din timpuri imemoriale, aceştia au avut contact cu „oamenii stelelor”, termen care denumeşte diverse fiinţe care au venit din cer pentru a-i învăţa pe oameni din înţelepciunea lor.

„Poporul meu vorbeşte despre oamenii din stele care au venit la noi cu multe generații în urmă”, spune Richard Wagamese unul din puţinii amerindieni care mai trăiesc şi astăzi. „Oamenii din stele au adus învățături și povestiri spirituale, precum și hărți ale Cosmosului. Ei erau buni, iubitori, constituind un adevărat exemplu. Dar, unde au plecat? De unde au venit? Ce magie științifică le-a permis să facă o astfel de călătorie cosmică incredibilă?”

Indienii Hopi credeau că strămoșii lor provin din Pleiade, iar comportamentul extratereştrilor pleiadieni se reflectă în stilul de viață al indienilor Hopi. Ar putea asta să însemne că legendele Hopi privind geneza să aibă un adevăr în ele? Legendele amerindienilor din Dakota fac referire la același grup de stele – Tiyami au fost numite de ei – ca fiind casa de origine a strămoșilor lor.

Amerindienii Cree credeau că într-un timp îndepărtat, strămoșii lor au sosit din stele doar pentru a deveni oameni pe Pământ. Legendele native ale poporului Lakota vorbesc despre ființe celești misterioase, care se manifestau ca sfere de lumină și care alegeau copiii oamenilor să-i urmeze într-o călătorie prin spațiu și timp.

Fără excepție, toate triburile native americane promovează o legătură ombilicală cu Mama-Pământ. Ei se văd pe ei înșiși ca „îngrijitorii originali” ai planetei noastre și se plâng de calea către distrugere pe care o avem în prezent. Mulţi lideri indieni văd acest lucru ca motiv principal în spatele slăbiciunii legăturii dintre omenire și oamenii stelelor.

Poate că, dacă ne-am putea schimba atitudinea noastră faţă de Terra, atunci am putea reaprinde această legătură. Poate că extratereştrii se află acolo în stele, dar ne aşteaptă pe noi să ne revenim…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock