Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Preot buddhist cântă hip-hop; pe când patriarhul Daniel va cânta manele?

66

buddhist hip-hopReligia începe să se adapteze şi ea societăţii moderne. Astfel, un preot budist a început să pună pe ritmuri rap diferite rugăciuni, astfel încât să fie mai accesibile tinerilor. În vârstă de 49 de ani, preotul Kansho Tagai este unul dintre cei care promovează cultura budistă, o filosofie orientală, în rândul tinerilor.

La templul Kyoouji din Tokio, a cărui vechime este de aproximativ 400 de ani, călugărul realizează constant evenimente pentru tineri, ocazie cu care îi învaţă diferite ritualuri budiste, prin metode moderne şi accesibile. Astfel, pe ritmuri de hip hop, incantaţiile budiste capătă un aer nou, mai atractiv pentru noua generaţie. “Prin această nouă abordare sperăm să le arătăm tinerilor partea amuzantă şi accesibilă a budismului, astfel încât să le trezim interesul”.

“Prima oară când am ascultat muzică rap nu am înţeles nimic, pentru că era în engleză. Mi-am dat seama că, la fel ca mine, mulţi nu înţeleg din rugăciunile budiste. Dar am observat că ritmul, chiar dacă nu înţelegi limba, te face să te simţi bine”, a precizat călugărul, care doreşte astfel să ofere o accesibilitate şi mai mare celor interesţi să descopere budismul, o religie care se bazează pe învăţăturile gânditorului indian Siddhartha Gautama (Buddha Shakyamuni).

Cu toate că Gautama este perceput ca fondator al filosofiei budiste, tânărul gânditor indian, care a descoperit calea de mijloc prin meditaţie, nu este văzut nici primul, nici ultimul Buddha. Pentru că în esenţa acestei religii, orine poate fi Buddha, atâta vreme cât a descoperit scopul vieţii (dharma, din care se creează armonia interioară) şi a găsit luminarea.

Sursa: www.evz.ro

Orgoni Crystal