Cică cetăţenii italieni vor fi microcipaţi obligatoriu din 2016… Vă rog, atenţie la asemenea ştiri! Un „virus” periculos, creat de Oculta Mondială, vrea să infesteze toate site-urile de conspiraţii!

5.078 vizualizari

site de conspiratii manipulare 3Întotdeauna voi fi de partea adevărului. Când am creat acest site, pentru prima dată, în anul 2007, mi-am propus să aduc publicului ştirile şi informaţiile care nu sunt discutate în mass-media tradiţională. Am fost primul (sau printre primii, ca să nu se spună că mă laud) care am adus în atenţia românilor o serie de teorii de conspiraţii, de care mulţi dintre noi nici nu eram conştienţi. Unele teorii s-au dovedit până la urmă a fi adevărate, dar altele nu. Şi asta pentru că nu am niciodată pretenţia că deţin adevărul, ci doar că prezint anumite teorii ce pot fi adevărate.

Un singur lucru, însă, nu l-am făcut faţă de voi: să vă mint intenţionat, de dragul traficului sau al unei aşa-zise celebrităţi. Dacă aş fi vrut, aş fi putut-o face, dar lucrul acesta nu se află în mine. Sunt însă alţii care o fac cu bună ştiinţă… iar voi, din păcate, cădeţi în această capcană. Şi culmea, e că ei se cred a fi „conspiraţionişti” sau „de partea ştirilor alternative”. Eu mă delimitez cu toată forţa de asemenea personaje, care o fac doar de dragul traficului sau având alte interese ascunse, doar ca să vă păcălească în mod intenţionat.

Unul din aceste site-uri mizerabile este efemeride.ro: astăzi, vom vorbi despre alt site de dezinformare în domeniul conspiraţiilor, blastingnews.com, versiunea în limba română, care publică în mod intenţionat o ştire falsă despre cum în Italia, din 2016, microcipurile subcatanate vor deveni obligatorii…

farsa 1

E adevărat că în lume, Oculta Mondială, doreşte cu ardoarea folosirea obligatorie a microcipurilor subcatanate, despre care eu am vorbit de mai multe ori în cadrul acestui site. Deci, conspiraţia aceasta există, nu e una falsă… numai că această conspiraţie e ridiculizată, pentru că se publică în mod intenţionat o ştire falsă:

Italia este a treia ţară, după Statele Unite ale Americii şi Elveţia, care anunţă oficial că, începând din anul 2016, nou-născuţilor li se vor monta microcipuri subcutanate. Ceea ce anul trecut părea o ştire falsă devine acum realitate pentru că anunţul a fost făcut chiar de premierul Matteo Renzi, pentru ilmattoquotidiano.it.

„Microcip subcutanat obligatoriu, în circa doi ani o să îl aibă toată populaţia Italiei. Pentru început vor fi nou-născuţii, după care, într-un an, măsura se va aplica tuturor”, a declarat primul-ministru italian.

Pe lângă motivele de securitate naţională invocate, microcipurile vor avea rolul unui card de sănătate, în sensul că printr-o simplă scanare, purtărorul microcipului este „citit” imediat: nume şi prenume, data naşterii, grupa de sânge. Montarea microcipului se va face simplu, asemenea unui vaccin, imediat după naştere.

De ce spun că ştirea este falsă? Pentru că premierul Italiei este creditat cu declaraţii pe care nu le-a făcut niciodată! Această declaraţie („Microcip subcutanat obligatoriu, în circa doi ani o să îl aibă toată populaţia Italiei. Pentru început vor fi nou-născuţii, după care, într-un an, măsura se va aplica tuturor„) este un falsă, nefiind făcută niciodată. Dacă ea ar fi fost făcută publică, ar fi apărut pe toate fluxurile de ştiri interne şi internaţionale. Una e să faci un articol de conspiraţii în care să spui „am informaţii” sau „un cititor mi-a spus”… şi alta e să atribui în mod fals unui oficial nişte declaraţii pe care nu le-a făcut niciodată. Ultimul caz se numeşte dezinformare şi manipulare intenţionată.

În plus, site-ul de unde ar fi fost luată declaraţia – ilmattoquotidiano.it – este un site de satiră („Il Matto Quotidiano” înseamnă „Cotidianul nebun”), care îşi bate joc, de fapt, de teoriile conspiraţiilor, aşa cum el însuşi recunoaşte, în footer:

farsa 2

(c) 2015 Il Matto Quotidiano. Toate drepturile rezervate. Se pot utiliza articole de pe acest site, numai dacă este citată în mod explicit sursa prin link-uri cu direcţionare. Il Matto Quotidiano nu este o companie jurnalistică, iar ca revistă satirică, unele articole pot să nu reflecte adevărul faptelor .

Adică, în mod clar, este un site satiric, care şi-a propus să-şi bată joc de teoriile conspiraţiilor. Dar, măcar, cei de acolo şi-au asumat public acest lucru şi au fost corecţi, punând acel avertisment în josul paginii. Dar, ce face site-ul blastingnews.com, versiunea în limbă română, care se doreşte un site al informaţiilor alternative? Publică acest articol dintr-o revistă internaţională de satiră şi-l asumă ca fiind unul adevărat. Asta ce înseamnă? Dezinformare intenţionată!

De ce? Care este scopul? Pur şi simplu, eu cred că acest gen de site vrea să dezinformeze subtil publicul, pentru ca acesta să-şi dea seama până la urmă de ridicolul teoriei conspiraţiei privind microciparea obligatorie. Astfel, din păcate, se face o imagine proastă tuturor site-urilor din conspiraţie (nu doar acelui site), astfel încât toţi conspiraţioniştii să fie băgaţi în aceeaşi oală. Nu m-am mira ca acel site de aşa zise „ştiri alternative” să fie de fapt o creaţie a serviciilor secrete (Ocultei Mondiale), pentru a dezinforma intenţionat publicul, care nu mai ştie astfel care ştiri să le mai creadă şi care nu. Strategia e simplă: decât să închidem site-uri de conspiraţii, nu mai bine le virusăm? De ce să luptăm împotriva conspiraţioniştilor, pentru a-i victimiza… nu-i mai bine îi „infestăm”? Nu mai bine instalăm printre ei conspiraţionişti falşi?

Acest articol se vrea un avertisment către voi, cititorii, spre a nu mai da crezare unor asemenea site-uri, a nu le mai citi, a vă îndepărta de ele, pentru că vă pot manipula foarte subtil. Atenţie la ceea ce alegeţi… depinde doar de voi!

P.S. Şi amicul nostru, Dragoş Anunnaki, a copiat cu înflăcărare articolul de pe blastingnews.com, însă el a făcut-o pentru un alt motiv, la care nu vreau să mă refer.

farsa 3