Orgoni Crystal

 

Cercurile misterioase de la Trifeşti – au ele vreo legătură cu fenomenele enigmatice din Munţii Ceahlăului, ca “Umbra piramidei” sau “Calea cerului”?

544
cercuri trifesti
Imagine: mont.ro

Un articol din 2014 apărut în “Formula As” ne vorbeşte despre legendele vechi şi stâncile misterioase din munţii României. Articolul începe cu celebru Munte Ceahlău, locul unde  au loc două fenomene optice care nu au putut fi explicate. Mai exact, la răsăritul soa­relui, în prima decadă a lunii august, o hologramă naturală uriaşă, în formă de piramidă perfectă, denu­mită de localnici “Umbra Piramidei”, este for­mată timp de o oră şi jumătate de vârfurile Piatra Cio­ba­nului şi Toaca. Tot la răsărit şi în aceeaşi perioadă, timp de câteva minute, are loc fenomenul denumit “Calea Cerului”. Este un fenomen optic care constă în apa­riţia unui stâlp înalt, format dintr-o lu­mină foar­te intensă şi stranie, mărginit în laturi de două benzi întunecate. Stâlpul luminos lasă impresia că se pierde în înălţimea spaţiului ceresc. Explicaţia – necon­fir­mată – oferită acestor două fe­no­mene face referire la faptul că Ceahlăul ar fi ampla­sat exact pe una din axele energe­tice ale planetei.

Alte fenomene inexplicabile din zona Ceahlăului sunt reprezentate de nişte fâşii luminoase, care apar pe cer sau care străbat pădurile ce acoperă masivul. Uneori, în toiul nopţii, pe cer apar şi ploi de lumini mici, albastre, care coboară spre vârful muntos.

Bun…. aceste lucruri sunt destul de cunoscute pe Internet. Pe mine mă interesează însă un alt eveniment interesant. La finalul paragrafului despre Muntele Ceahlău, am întâlnit spuse următoarele (citez din articol):

În localitatea Trifeşti, situată la poalele Ceahlăului, în vara anului 2013, localnicii au descoperit cinci cercuri perfect rotunde, apărute peste noapte pe islaz, ca nişte inele groase, cu un diametru de 20 de metri şi o gro­sime de 50 de centimetri. Deşi specialişti de la Pro­tecţia Mediului au venit la faţa locului şi au luat mos­tre din solul ars, fenomenul a rămas în continuare ca­talogat ca fiind inexplicabil.

Aici cred că autorul articolului face o confuzie privind anul… e vorba de 2007 şi nu 2013. Căci, dacă scrieţi “Trifesti cercuri” pe Google, veţi găsi câteva articole din 2007 care fac referire la acestea. De exemplu, un articol din “Monitorul de Neamţ” din 7 mai 2007. Spicuiesc din el:

* Sătenii din Trifeşti au ajuns să vorbească numai despre cercurile misteriose apărute pe păşunea satului.

* „Am o vârstă destul de înaintată, însă până acum nu am mai auzit aşa ceva. Nu cunosc exact ce s-a întâmplat pe acea păşune, dar trebuie să fie cineva în măsură să înţeleagă despre ce anume a fost vorba. Nu cred în farfurii zburătoare, dar nici nu pot să-mi explic ce anume s-a întâmplat. Zilnic fac naveta la Roman, mai mult pe jos, câte şase kilometri, dar nu am văzut niciodată nimic anormal“, a declarat Vasile Dinu, în vârstă de 80 de ani, trecând prin apropierea locului cu pricina.

* Apariţia misterioasă, pe păşunea satului Trifeşti, a şase cercuri cu diametrul de circa 23 de metri, al căror contur era dat de vegetaţie uscată i-a făcut să se „crucească“ pe localnici, mulţi dintre aceştia
punând formele geometrice pe seama trecerii prin zonă a extratereştilor.

* Reprezentanţi ai Agenţiei de Protecţia Mediului au ajuns la Trifeşti şi au efectuat măsurători ale radioactivităţii, constatându-se că aceasta se încadrează în limite normale. Probe de sol şi vegetaţie uscată au fost prelevate de la „locul faptei“, dar şi acestea au arătat că şi azotul este în limite normale. Lucru care a infirmat o ipoteză conform căreia cineva ar fi turnat îngrăşăminte chimice în exces în locul respectiv pentru a „arde“ iarba şi a ales deliberat să facă cercuri, tocmai pentru a da naştere la speculaţii.

P.S. Foarte interesantă povestea, nu? Dacă în Munţii Ceahlăului s-ar afla un loc care face legătura cu alte lumi, cercurile de la Trifeşti pot fi legate într-un fel cu aceste activităţi enigmatice? Greu de spus şi greu de făcut speculaţii…