Am putea trăi într-un Matrix, adică o simulare creată de „supercomputere transcedentale”! Dar dacă şi aceste computere fac parte dintr-o simulare a unei realităţi şi mai mari?


Trăim într-o lume care este generată de „supercomputere transcedentale”? Această idee nu este una chiar SF, iar razele cosmice ar putea releva faptul că noi trăim într-adevăr într-un Univers simulat. Conform revistei „Discover”, fizicienii ne pot oferi posibilitatea de a afla dacă noi trăim cu adevărat într-un Matrix virtual, prin studierea radiaţiilor care provin din spaţiu.

Razele cosmice sunt cele mai rapide particule care există şi care îşi au originea în galaxiile extrem de îndepărtate. Ele întotdeauna ajung pe Pământ cu o energie maximă specifică de 1020 electron volţi. Dacă există o energie maximă specifică pentru particule, atunci acest lucru ne poate conduce la ideea că nivelurile de energie sunt definite, specifice şi constrânse de o forţă exterioară.

„Testul razei cosmice” a fost dezvoltat de Silas Beane, fizician în domeniul fizicii atomice la Universitatea din Washington; în cadrul acestei simulări oamenii de ştiinţă au construit un spaţiu folosind un grilaj. Ei au calculat că energia particulelor în interiorul simulării este legată de distanţa dintre punctele grilajului; cu cât este mai mică mărimea grilajului, cu atât particulele pot avea o mai mare energie.

Au existat mai multe eforturi pentru a descoperi adevărul cu privire Univers şi la realitatea simulată. În 2003, filozoful Nick Bostrom a sugerat ideea că noi am putea trăi într-o simulare pe calculator dezvoltată de urmaşii noştri. Dar, revenind la fizicianul Silas Beane, acesta consideră că, dacă trăim într-adevăr într-un Univers simulat, atunci s-ar putea să aflăm un lucru şi mai uluitor: faptul că „simulatorii” (cei care controlează Universul nostru) ar putea fi ei înşişi simulaţi de un mega-calculator şi mai superior. E ca şi cum am visa că visăm. Iată ce declară fizicianul: „Dacă trăim într-adevăr într-o simulare, atunci ar fi o posibilitate ca noi să nu măsurăm legile naturii; ar fi un fel de încercare de a percepe legile artificiale pe care simulatorii le-au stabilit.”

Dar alţi oameni sunt sceptici la teoria Matrixului. De exemplu, profesorul Peter Millican, care preda filozofia şi informatica la Universitatea din Oxford crede următoarele: „Teoria pare că se bazează pe presupunerea că „superminţile” care ne conduc ar face lucrurile în acelaşi mod ca şi noi. Dacă se crede că lumea este o simulare, atunci de ce se presupune că „superminţile” ce se află în afara simulării ar fi constrânse de aceleaşi gânduri şi metode ca noi?”

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock