Un medic american a dezlegat enigma lui Mona Lisa, din celebrul tablou al lui Da Vinci


Vorbeam într-un articol recent – O nouă enigmă dezlegată din faimosul tablou “Zâmbetul lui Mona Lisa” al lui Da Vinci – despre dezlegarea unui nou element (un pod din Italia) care se află pictat în celebrul tablou „Mona Lisa” al lui Da Vinci.

Astăzi, vă voi vorbi despre o altă enigmă rezolvată din pictură – de ce boală suferea femeia pictată în Mona Lisa? Un medic din Boston (SUA), dr. Mandeep R. Mehra, crede că Mona Lisa suferea de o afecțiune glandulară, observând detaliile ciudate din aspectului ei: tenul, părul și zâmbetul ei.

Dr. Mehra este director medical al Centrului cardiovascular de la Spitalul Brigham. Experienţa sa medicală îndelungată l-a făcut să pună uşor diagnosticul Monei Lisa, doar privind tabloul. Astfel, doctorul a constatat prezenţa unei mici crescături cărnoase în colţul ochiului stâng al femeii, fire de păr subţiri, lipsa părului de pe sprâncene și o mică umflătură lângă degetul arătător. Toate aceste semne, împreună cu pielea ei galbenă, indică o glandă tiroidă mărită, aşa că „zâmbetul misterios” ar fi putut fi cauzat de o slăbiciune musculară. Aşadar, nu e exclus ca celebra Mona Lisa să fi suferit de o afecțiune numită hipotiroidism.

Mehra și-a continuat cercetările în privința condițiilor istorice ale posibilei diete a femeii și a descoperit că mâncarea cu deficit de iod a fost frecvent consumată la începutul secolului al XVI-lea. Deoarece iodul este un nutrient esențial, cu rolul de a menține sănătatea tiroidei, misterul zâmbetului curios al lui Mona Lisa ar putea fi, în cele din urmă, cauzat tocmai de acest lucru.

Pentru cei interesaţi de mai multe detalii, lucrarea dr. Mehra poate fi studiată AICI.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO