Apostolii din “Cina cea de taină” din ce în ce mai graşi

262

cina cea de taina 15Au fost cei 12 apostoli vinovaţi că au exagerat cu mâncarea în “Cina cea de taină”? Doi fraţi –  un expert în bucătărie şi altul în teologie – au publicat un studiu ce va pune pe gânduri la masa de Paşti şi care a fost publicat pe site-ul Mindess Eating (în traducere “Mâncare fără noimă”).

Brian şi Craig Wansink au analizat cantitatea de mâncare în 52 din cele mai cunoscute tablouri ale “Cinei cea de taină”. După ce au măsurat mărimea mâncărurilor din aceste picturi, precum şi mărimile capetelor discipolilor, farfuriilor şi pâinii de pe masă, ei au ajuns la concluzia că acestea un crescut dramatic în ultimii o mie de ani. Astfel, platoul principal a crescut cu 69%, farfuria cu 66%, iar pâinea cu 23%.

“Oamenii cred că creşterea mărimii mâncării e un fenomen recent al ultimilor decenii”, a afirmat Brian Wansink. “Dar, studiile arată că este un trend general care durează de cel puţin un mileniu”. Cum mâncarea a devenit din ce în ce mai disponibilă pentru bani din ce în ce mai puţini, şi mărimile de mâncare au devenit din ce în ce mai mari. Mâncarea ieftină şi disponibilă este probabil ceva ce ar trebui să sărbătorim.