Un secret terifiant a fost descoperit într-un tablou ce-l prezenta pe faimosul ocultist John Dee! Trei cranii umane misterioase au fost mascate…


John Dee 3 cranii 2Henry Glindoni (1852-1913) a fost un pictor englez mai puţin cunoscut care s-a specializat în picturi care prezentau costumele din secolele XVII şi XVIII. Într-una din picturile sale, Glindoni îl reprezintă pe faimosul ocultist şi astrolog englez din secolul al XVI-lea, John Dee, în faţa reginei Elisabeth I. Dar, atunci când tabloul respectiv a fost radiografiat cu raze X, a fost descoperit un secret terifiant, şi anume faptul că John Dee a fost înconjurat iniţial de 3 cranii umane, dar, ulterior, tabloul a fost modificat, craniile umane fiind total mascate (probabil, la cererea cumpărătorului) – scrie site-ul hyperallergic.com.

Tabloul înfăţişează vizita reginei Elisabeth I la locuinţa ocultistului John Dee. Despre acest John Dee, puteţi citi pe site-ul Almeea un articol cuprinzător: John Dee, ocultistul care folosea globul de cristal si vorbea cu ingerul Uriel. Dee a devenit cunoscut şi că astronom, cât şi astrolog, mulţi oameni consultându-l pentru sfaturi. El a practicat astrologia pentru a-şi câştiga traiul, dar a studiat Talmudul, teoriile rozicruciene şi a practicat alchimia în speranţa de a găsi „elixirul vieţii” şi „piatra filosofală”. În 1581, Dee a început să experimenteze cu cristalomanţia sau divinaţia în cristale, un mod de divinaţie folosind un glob, un iaz limpede de apă (metoda prin care Nostradamus obişnuia să-şi adune catrenele) sau orice obiect transparent. Conform jurnalului sau, pe 25 mai 1581, când privea în cristal, Dee a văzut nişte spirite şi, în următorul an, a avut o viziune a îngerului Uriel, care i-a dat o bucată convexă de cristal ce-i permitea comunicarea cu lumea spiritelor. După folosirea cristalului de mai multe ori, Dee a descoperit că era capabil să folosească cristalul doar concentrându-şi toate facultăţile mentale asupra acestuia.

Revenind la tabloul lui Glindoni, nu e prima dată când o pictură este modificată ulterior, pentru a ascunde sau masca un anumit element. De exemplu, celebrul tablou al lui Rafael, intitulat „Portret cu o femeie cu un unicorn” (1503-1506) iniţial prezenta un câine, care a fost înlocuit ulterior cu un unicorn, pentru a schimba simbolismul de la loialitate la puritate.

John Dee 3 cranii
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock