Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O nouă enigmă dezlegată din faimosul tablou “Zâmbetul lui Mona Lisa” al lui Da Vinci

564

blank“Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci este, probabil, cel mai faimos tablou din toate timpurile, cu zâmbetul subtil și captivant al femeii. Marea majoritatea a pasionaţilor şi criticilor de artă s-au oprit la acest faimos zâmbet, dar tabloul mai are şi alte elemente enigmatice.

Într-un articol din 2015 – Un extraterestru înfiorător a fost găsit în celebra pictură Mona Lisa! A fost genialul Leonardo da Vinci o fiinţă de pe altă planetă? – scriam despre faptul că, după ce tabloului i s-a aplicat fenomenul de oglindă (“mirroring” în limba engleză), s-au obţinut noi imagini uluitoare, care par să fi fost ascunse de pictorul genial. Astfel, s-a descoperit un chip uriaş, monstruos, întunecat, care se aseamănă cu un extraterestru.

Dar, în acest articol vom vorbi despre altceva referitor la “Mona Lisa”: în fundalul picturii se observă un pod cu trei arcuri. Care este locația exactă a peisajului tulbure și misterios din tablou? Istoricul italian Carla Glori sugerează că podul situat peste umărul stâng al femeii este cunoscut sub numele de Ponte Gobbo sau Ponte Vecchio (“Podul vechi”). El este situat în Bobbio, un sat la sud de Piacenza, în nordul Italiei.

De asemenea, ascuns în podul de piatră se poate observa numărul “72”. Carla Glori spune ca numărul poate să fie o referință la anul 1472. În 1472 s-a produs un inundații dezastruoase; râul Trebbia a ieşit din matcă și a distrus podul din Bobbio.

blank

Foto: italymagazine.com
Orgoni Crystal