Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Vrăjitoarea de pe Wall Street, bogata care mânca doar terci de ovăz


hetty-greenHetty Green (1834-1916), devenită celebra sub denumirea de „Vrăjitoarea de pe Wall Street” este exemplul perfect de „excentricitate nega­tivă”. Prin propriile-i puteri, ea a acumulat o avere atât de mare, încât a fost declarată cea mai bogată femeie din lumea acelor timpuri.

Cu toate acestea, era o persoană mai mult decât zgârcită. Pentru a economisi cât mai bine banii, Hetty nu dădea drumul la căldură, şi nu folosea apă caldă. Nici măcar nu se spăla pe mâini. Se hrănea doar cu terci de ovăz. „Vrăjitoarea de pe Wall Street” era în permanenţă îmbrăcată în aceeaşi rochie neagră şi nu îşi schimba lenjeria intimă decât în clipa în care se uza complet.

Când fiul ei s-a îmbolnăvit, femeia s-a deghizat pentru a nu fi recunoscută şi l-a dus pe acesta la un spital pentru oameni nevoiaşi; când cei de acolo au descoperit-o, ea a părăsit imediat centrul medical respectiv, susţinând că nu are nevoie de ajutorul nimănui şi că îşi va vindeca fiul singură. Din păcate, băiatul a făcut cangrenă şi a fost imperativ să îi amputeze piciorul pentru a supravieţui.


Lasă un comentariu