Un posibil caz terifiant de tentativă de „răpire extraterestră” a fost publicat în 1873 de un cotidian din Londra?


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

În domeniul ufologiei, un „răpit de extraterestru” este un individ care își amintește subiectiv amintiri despre cum a fost îndepărtat cu forța din patul său de către entități mici cenuşii. Acești indivizi sunt ferm convinși că au suferit o răpire traumatică de către ființe extraterestre. Sub hipnoză, majoritatea răpiților de extratereştri descriu scene îngrozitoare ale examinărilor invazive efectuate de aceste creaturi din altă lume. Aceste relatări includ adesea sunete ciudate, senzații de imponderabilitate, voci ciudate și lumini ciudate cu câteva momente înainte de răpirea propriu-zisă. „Răpiții de extratereştri” raportează, de asemenea, cum îi văd pe cenușii stând în jurul patului lor, având o senzație de paralizie. Desigur, totul este subiectiv.

În decembrie 1873, cotidianul „The London Times” a publicat un articol ciudat despre un cuplu care a descris evenimente similare cu cele ale celor care au fost răpiți. Iată ce ne povestea ziarul:

Domnul Thomas B. Cumpston și soția sa, doamna Ann Martha Cumpston, din Virginia Road, Leeds, au fost urmăriți penal pentru tulburarea ordinii publice la hotelul Victoria și pentru utilizarea de arme de foc. Proprietarul hotelului, doamna Tongue, a spus că inculpații au ocupat luni seara un apartament din hotel și s-au retras să se odihnească în jurul orei 12. Pe la 4 dimineața, ea a fost trezită de țipete puternice, urmate de zgomotul armelor de foc. A coborât și a descoperit că amândoi clienţi au sărit din cameră în curte – la o înălţime de peste 3 metri – și au fugit către gara de vizavi.

Domnul T. Harker, superintendentul de noapte al căii ferate Bristol – Exeter, a spus că cei doi au ajuns în biroul lui, parțial îmbrăcate, strigând „Crimă!” și că se aflau într-o stare mare de tulburare. I-au spus că au scăpat de ticăloși și hoți și că au trebuit să se apere. Au avut impresia că îi urmărește cineva și l-au pus să cerceteze sala de așteptare pentru a verifica dacă nu este nimeni acolo. Chemând un ofițer de poliție, l-au percheziționat pe domnul Cumpston și i-au găsit asupra sa un revolver și trei cuțite.

Când magistratul l-a întrebat ce are de spus pentru a explica problema, domnul Cumpston a spus că el și soția lui au rămas la Clifton; dar, intenționând să meargă la Weston-super-Mare în acea dimineață, au coborât și și-au rezervat o cameră la hotelul Victoria, care se afla în apropierea gării. Pe la 4 dimineața au fost alarmați de niște zgomote teribile pe care nu le puteau explica și care i-au speriat foarte tare. Patul părea să se mişte și să facă tot felul de lucruri ciudate. S-a deschis și podeaua și au auzit voci. Au fost atât de îngroziți încât au deschis fereastra dormitorului pentru a sări afară.

Înainte de asta, femeia, foarte speriată, i-a cerut soțului ei să tragă cu arma în tavan. Pe măsură ce zgomotele continuau, ei au ieșit pe fereastră. După ce-au ajuns jos, femeia i-a cerut soțului ei să tragă din nou cu arma. Apoi au fugit la gară.

Acuzații au fost până la urmă eliberați. Nu se poate da nicio explicație pentru această aventură ciudată și se crede că a fost o halucinație a soțului.

Să fi fost totul o tentativă nereuşită de răpire extraterestră?

Sursa: cartea „The Spiritual Magazine”, vol. IX, 1874 / Google Books, pag.45

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock