O, Dumnezeule, ce se întâmplă în pădurea Pokaini din Letonia? Ceasurile se blochează, nu se mai aud sunete, apar globuri de lumină…


Aflată într-o zonă sălbatică din Letonia, chiar în afara orașului Riga, găsim pădurea Pokaini, numită adesea ca „Valea Spiritelor” de către localnici. Acest tărâm este învăluit în magie și mit, crezându-se că aici ar putea trăi nimfe, zâne și alte spirite; acolo chiar şi copacii, stâncile și pământul însuşi ar fi însufleţite cu proprietăți mistice. Considerat mult timp un loc sacru, mulţi oameni au venit aici pentru a încerca să-și curățească păcatele şi să se vindece de tot felul de boli. Totuși, există ceva dincolo de această legendă? Este această pădure misterioasă cu adevărat pătrunsă de forțe dincolo de înțelegerea noastră?

În pădurea Pokaini, martorii au văzut globuri de lumină, figuri ciudate care dispăreau deodată, și alte apariții, multe dintre ele fiind frecvent fotografiate în zonă. Aici busolele nu prea funcționează, ceasurile se blochează, echipamentul electric este predispus la defecțiuni, iar acumulatorii se descarcă brusc. Vizitatorii susțin că există zone ciudate unde sunetele pădurii încetează să mai existe. Nu este neobișnuit ca oamenii să se plângă de amețeală sau dezorientare aici sau de episoade de timp pierdut. Interesant este că, pentru oamenii care se plimbă prin pădure, pulsul crește cu 7-10 bătăi pe minut din motive necunoscute.

O altă anomalie adesea menționată în pădurea misterioasă este legată de climă; se spune că vremea din pădurea Pokaini este întotdeauna calmă pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile din regiunile înconjurătoare. Tradiţia locală susţine că acest lucru se întâmplă datorită druizilor care controlează vremea, sau de spiritele care se spune că locuiesc aici şi folosesc ritualuri şi puteri dincolo de înţelegerea noastră.

Pădurea anormală a fost studiată de un om de știință local, pe nume Ivar Viks, în anul 1996. Aparent a fost atras de nenumăratele povești misterioase de aici; el a ajuns la concluzia că rocile care se găsesc în pădure emit cantități mari de energie electromagnetică. Din nefericire, Viks se îmbolnăvi de o boală misterioasă și muri, fără să-şi ducă la capăt cercetarea. Studiul a fost apoi preluat de fizicianul rus Evgheni Sidorov, care, de asemenea, a petrecut ceva timp investigând pădurea, speculând că un fel de radiație provenind din subteran s-ar putea afla în spatele multor fenomene.

Există, bineînțeles, o mulțime de teorii cu privire la ceea ce se întâmplă în acest colț ciudat al lumii, de la rațional la fantastic. Una este legată, aşa cum am spus mai sus, de radiația degajată de rocile şi mineralele din zonă. Ar putea fi, de asemenea, și rezultatul condițiilor geologice combinate cu prezența numeroaselor izvoare geotermale subterane din zonă pentru a forma un fel de fenomen electromagnetic. Alții susțin că pădurea se află de-a lungul unui vârtej energetic al Pământului sau că există un cristal uriaș îngropat sub pământ.

Orice ar fi, pădurea Pokaini continuă să fie una dintre zonele anormale mai puțin înțelese de pe Terra.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock