Cât de adevărată poate fi învierea lui Lazăr din Biblie? Pot morţii învia?

6.557 vizualizari

invierea lui LazarÎn Noul Testament, există o poveste uluitoare, pe care mulţi oameni de ştiinţă n-o cred: cea a învierii lui Lazăr de către Iisus. Cât de adevărată ar putea fi o asemenea poveste? De fapt, există date ştiinţifice care demonstrează clar că întoarcerea din morţi este un fenomen bine documentat.

Cunoscut în cărţile medicale ca „sindromul Lazăr”, această „întoarcere” înseamnă că inima începe să rebată spontan, după ce au existat încercări eşuate de resuscitare a pacienţilor intraţi în stop cardio-respirator. Prezenţa acestui sindrom a fost semnalat de doctori de cel puţin 25 de ori începând cu anul 1982.

Cauzele sale nu sunt încă bine înţelese, dar una din teorii este aceea precum că relaxarea tensiunii după ce eforturile de resuscitare s-au încheiat permite inimii să se dilate şi să declanşeze impulsuri electrice prin care inima să reînceapă să bată.

Un caz uluitor a avut loc în anul 2008, atunci când inima unei paciente din America, pe nume Velma Thomas, s-a oprit de trei ori, şi ea era declarată moartă clinic de 17 ore. Fiul său se pregătea să aranjeze înmormântarea mamei sale, iar cu 10 minute înainte ca să-i fie deconectată aparatura de suport artificial a vieţii, şi ca doctorii să se pregătească să-i recolteze organele interne pentru a fi donate, femeia de 59 de ani s-a trezit.