Sub misteriosul lac Titicaca se află un templu masiv lung de 200 de metri! Care civilizaţie a putut construi aşa ceva!?


Titicaca templuDespre lacul Titicaca (aflat în America de Sud, la graniţa dintre Peru şi Bolivia) am scris un articol cuprinzător în octombrie 2013 – Ce ne ascunde lacul Titicaca, lângă care s-a format cel mai vechi oraş din lume? Artefacte uluitoare se găsesc pe fundul acestui lac!. Spuneam acolo că Titicaca este poate cel mai misterios lac din America, întrucât există o legendă că o navă extraterestră s-ar fi prăbuşit în lac, iar de acolo s-au ridicat la suprafaţă extratereştrii ce au fondat civilizaţia incaşă. Există, de asemenea, mai multe poveşti referitoare la acest lac, şi anume că el ar conţine oraşe subacvatice şi bogăţii; o echipă de arheologi subacvatici care au participat la expediţie ce a început în 2013 a descoperit un număr mare de artefacte din diferite epoci, atât din perioadă incaşă cât şi din cea pre-incaşă.

În plus, la sfârşitul anilor 60, exploratorul francez Jacques-Yves Cousteau a înterprins o serie de expediţii în Lacul Titicaca. Cousteau căuta comori, în special “Oala de aur”. Deşi n-a găsit-o, celebrul scafandru francez a declarat că a descoperit pe fundul lacului semnele unei mari şi vechi civilizaţii.

Acum… în acest articol vreau să completez articolul iniţial, la care am făcut referinţă la început. Vreau să fac referire la o ştire publicată de BBC pe 23 august 2000, în care se arată că ruinele unui templu antic au fost descoperite sub lacul Titicaca, de către membrii expediției Atahualpa 2000″.

Atunci, cercetătorii au descoperit un templu sacru (găsit între orașul Copacabana, Insula Soarelui și Insula Lunii), după ce au urmat un drum scufundat, într-o zonă a lacului, nu departe de oraș Copacabana.

Măsurătorile templului sfânt arăta o dimensiune de 200m x 50m, adică absolut uriaş, aproape de două ori mai mare decât un teren de fotbal obişnuit. Atunci, au mai fost descoperite, de asemenea, o terasă pentru culturi, un drum lung și un zid lung de 800 de metri.

Se pare că templul a fi fost ridicat de o civilizaţie pre-incaşă. Care civilizaţie poate construi un templu de două ori mai mare decât un teren de fotbal!? Incredibil!


Lasă un comentariu