Ce ne ascunde lacul Titicaca, lângă care s-a format cel mai vechi oraş din lume? Artefacte uluitoare se găsesc pe fundul acestui lac!


lacul Titicaca 3Localizat în Munţii Anzi, la graniţa dintre Peru şi Bolivia, lacul Titicaca este cel mai mare din America de Sud, dar şi cel mai misterios. Există mai multe poveşti referitoare la acest lac, şi anume că ar conţine oraşe subacvatice şi bogăţii; de aceea arheologii au început să scoată la suprafaţă unele din străvechile obiecte preţioase ascunse sub ape. O echipă de arheologi subacvatici care au participat la expediţie ce a început acum două luni au descoperit un număr mare de artefacte din diferite epoci, atât din perioadă incaşă cât şi din cea pre-incaşă.

„Am descoperit circa 2.000 de obiecte şi fragmente”, a spus Christophe Delaere, directorul belgian al Proiectului Huinaimarca care a dezgropat aceste artefacte, situate la circa 7 metri adâncime sub lac. Oamenii de ştiinţă care au participat la proiect au scos la suprafaţă 31 de fragmente de aur, situate în principal în jurul Insulei Soarelui. „Există obiecte ceramice, care au o vechime cuprinsă între 500 şi 800 de ani, dar şi artefacte de 1.500 de ani vechime, ca de exemplu figurinele ce prezintă animale”, a declarat Delaere.

Legendele spun că fondatorii mitici ai Imperiului Incaş provin din apele lacului Titicaca. O fi fost vreo navă venită din spaţiul extraterestru care s-a prăbuşit în lac, iar de acolo s-au ridicat la suprafaţă extratereştrii ce au fondat civilizaţia incaşă? Tot ce e posibil! Conform colonelului John Blashford-Snell, străvechiul oraş Tiahuanaco, aflat în imediata apropiere a lacului Titicaca, ar fi „împrumutat” cunoştinţele de la oamenii de ştiinţă ale misteriosului continent Atlantida. Despre acest oraş misterios, vecin cu Titicaca, am vorbit mult mai detaliat în articolul acesta: „Tiahuanaco, cel mai vechi oraş de pe Pământ, locul construit de extratereştri albi cu barbă„. Citez din articol:

Tiahuanaco este poate cel mai vechi oraş de pe Pământ. Nu se cunoaşte vechimea acestui oraş remarcabil; băştinaşii indieni spun că Tiahuanaco a fost construit înainte ca stelele să apară pe cer – o estimare oarecum neştiinţifică, dar nu e mai hazardată decât aprecierile făcute astăzi de către cei ce se pretind experţi în materie (…) Hans Schindler Bellamy a scris în cartea sa “Build Before the Flood” (“Construite înainte de potop”) că Tiahuanaco trebuie să aibă o vechime de cel puţin 250.000 ani. Această dată nu e chiar uimitoare, din moment ce L.S.B. Leakey a găsit fragmente fosilizate dintr-un maxilar uman vechi de 20 milioane ani.

Cei din tribul Aymara i-au spus cronicarului spaniol Cieza de Leon, unul din primii turişti europeni, în anul 1549, că oraşul fusese construit de oameni albi, cu barbă, şi că „se înălţase într-o singură noapte”. Peruvienii susţin şi ei că întinsul oraş e mult mai vechi decât civilizaţia incaşă (…) Indienii degeneraţi care încă mai locuiesc în regiunea Tiahuanaco cred că nu sunt oameni obişnuiţi, ci aparţin unui alt tip uman. Limba şi fizionomia lor sunt complet diferite de cele ale vecinilor din tribul Aymara (…) Aceşti indieni îşi spun uru, ceea ce înseamnă Oamenii Luminii, şi pretind că ar avea puteri magice.

Arheologii cred că aceste descoperiri reprezintă doar începutul, mai multe obiecte străvechi uimitoare găsindu-se ascunse pe fundul lacului. La sfârşitul anilor 60, exploratorul francez Jacques-Yves Cousteau a înterprins o serie de expediţii în Lacul Titicaca. Cousteau căuta comori, în special „Oala de aur”. Deşi n-a găsit-o, celebrul scafandru francez a declarat că a descoperit pe fundul lacului semnele unei mari şi vechi civilizaţii.

Mai jos, puteţi observa câteva din artefactele descoperite pe fundul lacului Titicaca.

relicve Lacul Titicaca

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO