Profeţiile ascunse ale Bibliei

8.014 vizualizari

Biblia7Marile nenorociri ale lumii sunt ascunse în Cartea Sfântă şi pot fi descifrate matematic

Dispariţia dinozaurilor, Hitler la putere, asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, dar şi cea a premierului israelian Itzhak Rabin, atacurile de la World Trade Center din New York, toate aceste evenimente existau deja în Biblie, codificate, potrivit lui Michael Drosnin, ziarist american şi autor al două bestselleruri – „Biblia: codul secret”, volumele I şi II. El chiar l-a avertizat pe Itzhak Rabin, dar n-a fost luat în seamă. Pentru a reliefa profeţiile din Cartea Sfântă, Drosnin a fost ajutat de un matematician israelian şi echipa acestuia.

În Geneză au fost codificate numele rabinilor din primul mileniu d.C.

Eliyahu Rips, matematicianul israelian, descoperă, în 1988, codificate în Geneză, numele mai multor înţelepţi şi rabini din primul mileniu al erei noastre. „Probabilitatea ca o asemenea coincidenţă să apară în Biblie este de una la peste două miliarde de posibilităţi”, afirmă Rips.

Deşi descoperirea sa a fost una de senzaţie, i-au fost necesari şase ani ca să convingă serioasa publicaţie „Journal of Statistica Science” să o accepte în paginile sale. Decriptarea Cărţii Sfinte continuă, cercetătorii israelieni descoperind că şi alte numeroase evenimente istorice importante se ascund, codificate, în conţinutul ei. În urma calculelor, a reieşit că evenimentele prezentate nu sunt deloc un rezultat al hazardului, ele nefiind descoperite decât în Biblie.

Războiul din Iraq, prezis de Biblie

Ziaristul american a fost sceptic totuşi în această privinţă. Dar matematicianul l-a convins, demonstrându- i prezicerea exactă a războiului din Iraq. În timp ce mulţi considerau că intervenţia divină se află la originea codificărilor, jurnalistul înclina spre originea extraterestră a revelaţiilor. Analiza tuturor acestor descoperiri a fost publicată în 1997, în prima carte a lui Drosnin pe această temă, „Biblia: codul secret”, a doua parte apărând în 2003.

Geneza unui cod

Ideea că Biblia conţine o structură matematică profundă nu este nouă. De secole, oamenii încearcă să unească textele religioase din Cartea Sfântă cu frumuseţea absolutului din matematică. Mişcarea mistică a Kabbalei a încercat această posibilitate din timpul iudaismului primitiv până în secolul al XIII-lea.

Adepţii săi interpretau Biblia asociind cu un cod, cu un simbol sau cu o cifră fiecare literă a alfabetului evreiesc. Mai recent, matematicianul rus Ivan Panin (1855-1942) şi-a câştigat celebritatea prin cercetările sale privind structura numerică a Bibliei. Rezultatele l-a care a ajuns s-au dovedit incredibile chiar şi pentru el, fâcându-l pe acest nihilist necredincios să se convertească la creştinisim.

Unul dintre contemporanii matematicianului rus, rabinul Michael Ben Weissmandel, a făcut şi el asemenea cercetări, pe Vechiul Testament. Eliyahu Rips, unul dintre elevii rabinului, a continuat de codificarea cu ajutorul informaticii, la începutul anilor ’80. Împreună cu echipa sa, după anii de studii ai Torei (primele cinci volume din Biblia evreiască), a descoperit codurile, aşa cum sunt ele cunoscute astăzi.

Decodificare simplă

Cercetătorul isrealian a folosit un procedeu simplu de decodificare. El a căutat cuvinte noi, „sărind” peste un număr constant de litere din text. De exemplu, folosind de fiecare dată a zecea literă din cuvintele deja scrise, se formează un altul nou. Eliyahu Rips nu a folosit această tehnică la hazard. El a căutat, ca început al seriei cuvintelor pe cel mai lung. Apoi l-a asociat cu cele de lângă el, nu neapărat aflate pe acelaşi rând. Rezultatul a fost un „tablou” de litere care, la rândul lor, formau cuvinte noi. În acest fel, matematicianul a descoperit profeţiile. Este adevărat, prin procedeul banal de decriptare vor rezulta multe cuvinte inteligibile şi în oricare alte texte. „Dar niciodată nu vor putea fi întâlnite atâtea grupuri de cuvinte care să formeze mesaje la fel de clare precum cele întâlnite în Biblie”, afirmă cercetătorul.

Sursa: www.evz.ro