Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pe urmele lui Yeti în Himalaya

170

blankUrmele paşilor lui Yeti au fost descoperite de o echipă de cercetători niponi, în munţii Himalaya, între Nepal şi Tibet, potrivit unei declaraţii făcută de şeful Progamului Yeti din Japonia. “Urmele măsoară în jur de 20 de centimetri în lungime şi seamănă cu cele umane”, a declarat Yoshiteru Takahashi, directorul pentru regiunea Katmandu al Programului Yeti din Japonia, informează AFP.

Acestea au fost descoperite de echipa de şapte membri coordonată de Takahashi care revenea din o a treia misiune de 42 de zile în masivul muntos Dhaulagiri IV (7.661 metri), unde încercase să găsească creatura legendară. Deşi au descoperit urme pe care i le atribuie lui Yeti, cercetătorii niponi nu au reuşit să surprindă imagini ale acestuia.

“Mergem în Himalaya de mulţi ani de zile şi suntem capabili în prezent să recunoaştem urmele de urs, de cerb, de lup sau de leopard de zăpadă. Ceea ce am văzut nu semăna cu nimic din toate acestea”, a declarat Takahashi. Pe jumătate om, pe jumătate maimuţă, Yeti a înflăcărat de multe decenii imaginaţia aventurierilor străini, în special a celor occidentali. În decembrie 2007, o echipă americană de televiziune a coborât pantele Everestului, dintre Nepal şi Tibet, anunţând şi ea faptul că a descoperit urmele lui Yeti.

Fotografiile realizate de cercetători pot fi găsite pe site-ul expediţiei. “Noi suntem convinşi că există. Datorită urmelor găsite şi a poveştilor relatate de localnici, suntem siguri că Yeti nu e doar o ficţiune”, a declarat Takahashi. Alpinistul Reinhold Messner, care a escaladat de multe ori vârfurile munţilor Himalaya şi care a crezut, în 1986, că l-a găsit pe Yeti, a recunoscut, în cartea “În căutarea lui Yeti”, publicată în 1998, ca acesta nu există decât în imaginaţia oamenilor, care îl confundă adeseori cu ursul brun de Himalaya.

Orgoni Crystal