Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Operaţiunea SIDA: dezinformarea opiniei publice de către KGB

184

sidaOperaţiunea consta în a se da de crezut, mai ales în ţările din Lumea a Treia, că virusul HIV e produsul unui laborator american de război biologic. Evident, obiectivul era încurajarea sentimentelor antiamericane, dar şi, se pare,  deturnarea atenţiei mondiale dinspre atentatul la viaţa Papei, unde multora li se părea că depistau urme ale K.G.B.-ului.

Informaţia a fost lansată iniţial în India (tot prin transmiţător), apoi reluată de Literatuţrnaia Gazeta şi Pravda, unde o însoţea o caricatură: reprezenta un medic predându-i unui general o eprubetă cu virusul HIV, în schimbul unui teanc de dolari; în jurul lor se vedeau picioare desculţe, presupuse ca aparţinându-le celor morţi de SIDA; nu se înţelege foarte bine de ce fiecare virus avea surprinzătoarea formă a unei cruci gamate.

În 1987, sovieticii au recunoscut că era vorba de o operaţiune de dezinformare, dar mărturisirile lor sunt departe de a fi convins pe toată lumea, mai ales în Africa şi Asia. Poate că, de altfel nici n-o doreau…

Orgoni Crystal