Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Oamenii de ştiinţă cred că viaţa este mult mai răspândită în universurile paralele decât în Universul nostru! Uau, ce studiu…


univers paralel 3Unele universuri ar putea oferi condiții mai favorabile pentru dezvoltarea vieții decât universul nostru, putem citi într-un articol publicat pe site-ul gizmodo.com.

Până în prezent, căutarea vieţii extraterestre s-a concentrat exclusiv pe propriul Univers, dar un număr tot mai mare de dovezi sugerează că Universul nostru ar putea fi unul dintre multe altele care există într-un multivers general. De aceea, există posibilitatea foarte reală că viața ar putea fi înfloritoare în locuri pe care nici nu le putem măcar imagina, darămite observat direct.

Într-un document nou publicat în această săptămână, mai mulţi oameni de ştiinţă au prezentat ideea că unele universuri paralele ar putea oferi condiții care sunt mult mai favorabile pentru dezvoltarea vieții decât aici. Într-un univers în care toate stelele și planetele sunt grupate mai aproape între ele, de exemplu, mai multe planete ar putea fi mai bine încălzite de lumina stelelor din apropiere. Un astfel de univers ar putea fi gazda a mii de planete locuibile, care plutesc libere prin galaxii, fără a fi nevoie să facă parte dintr-un sistem solar. În cele din urmă posibilitățile de viață din cadrul multiversului ca întreg sunt practic nelimitate.

P.S. Mie acest studiu mi se pare extrem de stupid, ca să zic aşa. Oamenii de ştiinţă ar trebui mai degrabă să se ocupe de Universul nostru, ale cărui taine nu le-am desluşit nici 1%. Cică ăsta e studiu ştiinţific… Păi, dacă religia vorbeşte de Dumnezeu şi îngeri, mulţi oameni de ştiinţă vin şi râd şi spun: „E o prostie! Dumnezeu nu poate exista… e ceva imaginar!” Dar ei ce fac? Îşi imaginează universuri paralele, de care n-au nicio dovadă concretă că există, ci doar le intuiesc. Nu există nicio diferenţă între a crede într-un univers paralel (ca în cazul ştiinţei) şi a crede în Dumnezeu (ca în cazul religiei). Eu nu spun că universurile paralele nu există… într-un fel şi eu cred în existenţa lor, dar totuşi ar trebui să nu mai râdem de cei care sunt religioşi şi cred şi ei într-o fiinţă superioară invizibilă.

Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar noi nici nu ştim că universurile paralele există, şi acum vrem să ne imaginăm cum ar arăta viaţa în alt univers…


Lasă un comentariu