O pasăre mai inteligentă ca aceasta n-aţi mai văzut! „Cioara 007” îi uimeşte pe cercetători cu inteligenţa ei sclipitoare!


test cioara 10Ceea ce o să citiţi şi o să vedeţi în acest articol pur şi simplu o să vă lase cu gura căscată! Este vorba de inteligenţa extremă a ciorilor, creaturi pe pe care noi, oamenii, adesea dorim să le vânăm şi să le ucidem. Întotdeauna am avut o admiraţie faţă de ciori, iar lucrul acesta se datorează faptului că ele sunt, alături de delfini, maimuţe şi papagali, printre cele mai inteligente creaturi de pe această planetă. Iar videoclipul de mai jos vine să întărească această idee. El face parte dintr-un documentar BBC în care dr.Alex Taylor arată cum o cioară aflată în captivitate reuşeşte să rezolve un puzzle din 8 etape, unul dintre cele mai complexe teste de inteligenţă ale animalelor. Cioara, denumită „007”, pentru a obţine mâncarea trebuie să treacă prin 8 etape destul de complicate… şi o face destul de rapid!

Iată mai jos o mică traducere şi adaptare a sa:

* Alex studiază păsările sălbatice, care le eliberează după câteva luni de cercetare.

* Această pasăre se numeşte „007” şi va rezolva ceea ce Alex numeşte a fi „unul dintre cele mai complexe teste ale minţii animalelor”.

* Pasărea este familiară cu obiectele, dar e prima oară când le vede aranjate astfel. Sunt 8 etape care trebuie realizate într-o anumită ordine, pentru ca acest puzzle să fie rezolvat. Şi dacă pasărea va reuşi, va fi prima din lume.

test cioara 1

* Se uită puţin în jur şi apoi începe cu primul pas: să ia băţul scurt. Prima etapă!

test cioara 2

* Observă că băţul e prea scurt pentru a ajunge la mâncare; aşa că se duce să scoată prima piatră. Şi apoi o dă jos.

test cioara 3

test cioara 4

*  Apoi, mai ia o piatră.

test cioara 5

* Pare că s-a blocat… apoi se pare că are o „revelaţie”. El dă drumul la prima piatră…

test cioara 6

* … şi apoi dă drumul la alta.

test cioara 7

* A luat băţul!

test cioara 8

* Cea de-a 8-a şi ultima etapă:

test cioara 9

* Succes! 8 etape individuale ale puzzle-ului au fost duse până la capăt.

* A fost remarcabil! Aşa ceva n-am mai văzut vreodată cu toată păsările pe care le-am avut. Încă sunt uimit, pentru totul s-a întâmplat rapid fără să-mi dau seama, dar tot mă întreb: CUM DE NAIBA A FĂCUT LUCRUL ACESTA CIOARA ACEEA?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock