Nicu Ceauşescu: rebel şi afemeiat, dar iubitor de istorie şi cultură


Nicu CeausescuFiul lui Nicolae Ceauşescu era politicos, bine-crescut, îndrăgostit de istorie şi de femei şi ar fi putut da clasă multor politicieni de astăzi, spune jurnalistul Ion Cristoiu. Mai mult, el ar fi putut fi ales parlamentar, sau chiar preşedinte, adăugă ziaristul.

„Respectuos pe alocuri, cult, pasionat de istorie, sentimental, dar şi rebel în felul său. „Un liberal…”, spune Ion Cristoiu despre Nicu Ceauşescu. Acesta ar fi putut fi preşedinte astăzi. Avea vicii, îi plăceau femeile, de care se îndrăgostea lulea. Însă asta nu îl diferenţiază cu mult de oamenii politici de acum, mai arăta Ion Cristoiu, în Jurnalul Naţional.

O iniţiativă a lui Nicu Ceauşescu, care arata că despre cultura sa se crease o imagine falsă este proiectul de păstrare a memoriilor lui Carol al II-lea, trase la xerox.

Mai mult, soldatul care l-a păzit la Spitalul Militar Central pe Nicu Ceauşescu povesteşte cum acesta i-a spus că va cumpăra nişte fabrici. Fiindcă fabricile aparţineau statului, soldatul a considerat că Nicu nu era în deplinătatea facultăţilor mintale. Însă acesta i-a răspuns: „Nu dom’le, că vine capitalismul! Şi dacă o să vină capitalismul, o să putem fi proprietari de fabrici!”, dovedind că s-ar fi adaptat foarte bine regimului de acum.

Acuzat iniţial, la Revoluţie, pentru genocid, omor deosebit de grav şi subminarea economiei naţionale, a fost condamnat în cele din urmă doar la cinci ani pentru nerespectarea regimului muniţiilor şi armelor de foc. Din cauza modului sau de viaţă dezordonat, s-a îmbolnăvit de ciroza. A decedat într-o clinică din Viena în septembrie 1996.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock