Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

NASA confirmă: o erupţie masivă a Soarelui se îndreaptă spre noi

64

Soarele90Pe 1 august 2010, observatorul NASA privind Soarele (SDO – Solar Dynamics Observatory) a fost martorul unei erupţii magnetice complexe a Soarelui, anunţă site-ul Discovery News. De asemenea, şi Observatorul Spaţial NASA/ESA Solar and Heliosferic Observatory (SOHO) a observat o vastă ejecţie de masă coronară. Aceasta înseamnă că Pământul va fi afectat în perioada imediat următoare de o perturbaţie magnetică globală.

Aşa cum spuneam, erupţia a avut loc pe 1 august, atunci când SDO a observat o flacără solară de clasă C3 care-şi avea originea dintr-un grup de pete solare (denumit 1092). Aceasta n-ar fi fost una mare, dar, în acelaşi timp, la 100.000 de kilometri distanţă, a apărut un filament. Filamentul este o structură lungă şi magnetică, ce apare la suprafaţa Soarelui, şi care este umplută cu plasmă rece. Întrucât are o temperatură mai redusă decât cromosfera Soarelui, de pe Pământ apare ca un cordon întunecat răsucit deasupra discului solar.

Ţinând seama că atât filamentul, cât şi flacăra solară au apărut cam în acelaşi timp, se poate spune că ele sunt conectate prin liniile unui câmp magnetic de rază lungă. Acum că ştim faptul că ejecţia de masă coronară a pornit, aşteptăm sosirea ei. Oare cât de tare ne va afecta? Ne vor perturba mult şi echipamentele electrice şi electromagnetice?

Orgoni Crystal