Misteriosul „moment zero” se află în afara Universului nostru tridimensional?


Imaginea: pixabay.com (Commons Creative – free)

Aţi auzit vreodată de conceptul de „moment zero”? Momentul zero se află în afara Universului nostru tridimensional. El este considerat mai „în vârstă” decât Universul, căci momentul zero exista înainte de apariţia întregii Creaţii. Momentul zero (sau originea primordială) reprezintă conexiunea noastră fundamentală cu Universul.

Când Universul nostru se roteşte, el face aceasta în jurul momentului zero. Dar Universul nostru (adică, universul fizic) nu este singurul care există. Fiecare univers (fizic sau subtil) are un moment zero. Toate momentele zero ale diferitelor universuri coincid şi nu se mişcă niciodată; de aceea acest punct este numit momentul zero.

Următoarea analogie ar putea fi de un real folos. Imaginaţi-vă un carusel care se roteşte în jurul unei cabine centrale. Omul dinăuntrul cabinei reprezintă momentul zero. Pe lângă acest carusel, mai sunt şi alte carusele care se rotesc pe diferite niveluri, dar toate sunt sub controlul aceluiaşi punct central zero, care în această analogie este reprezentat de omul din cabină.

Se ştie că Pământul se roteşte în jurul Soarelui; acesta, la rândul său, se roteşte în jurul centrului galaxiei Calea Lactee. Galaxia noastră se roteşte în jurul unui grup local de galaxii şi în final, se ajunge ca întreaga structură galactică să se rotească în jurul centrului Universului. Iar Universul, aşa cum spuneam mai sus, se roteşte în jurul momentului zero.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock