Mare furtună britanică din 1987 şi legătura ei cu „Alchimistul negru”

  •  
  •  
  •  
  •  

În octombrie 1987, a avut loc cea mai mare furtună din ultimii 300 de ani, care s-a înregistrat în părțile sudice ale Regatului Unit; calamitatea a ucis cel puţin 22 oameni, a făcut miliarde de lire sterline daune materiale și a lăsat temporar sute de mii de case fără electricitate. Vremea severă din primele ore ale zilei de 16 octombrie 1987 a cauzat rafale de vânt care atingeau chiar şi 180 de km/h!

Foarte interesant e faptul că acest eveniment a dat naştere unei cărţi, numite „Alchimistul Negru” („The Black Alchemist”) a scriitorului Andy Collins. Cartea poate fi cumpărată de pe amazon.com, iar în descrierea ei putem citi:

„‘Alchimistul negru’ este o relatare reală a unor evenimente adevărate terifiante. Coșmarul începe atunci când Collins și prietenul său, Bernard G., vizitează o biserică retrasă din Sussex Downs din sudul Angliei, ca parte a unei căutări psihice. Ei caută o comoară egipteană veche, un toiag de aur cunoscut sub numele de Staul din Nizar, adus în Anglia în timpul cruciadelor. Cu toate acestea, în loc să găsească o relicvă egipteană demult pierdută, ei descoperă un vârf de lance de piatră, inscripționat cu simboluri magice. Prin investigații suplimentare, ei descoperă că acest artefact a fost ascuns, ca parte a unui ritual ocult întunecat, de către un personaj pe care îl numesc Alchimistul Negru. Collins și Bernard sunt apoi împinși într-o serie de confruntări îngrozitoare.

Apoi, după primul uragan din Marea Britanie în aproape 300 de ani, Alchimistul Negru inițiază următoarea fază a marii sale lucrări – crearea unui Anticrist, un al doilea Adam, luând forma unui copil sfânt, cu o putere nespusă. Chiar dacă Bernard vrea acum să iasă din această aventură periculoasă, Collins îl convinge că este ceva ce nu pot ignora, stabilind o confruntare finală în Sussex Downs”.

Și, de-a lungul anilor, există mai multe povești despre alte persoane care au experimentat viziuni și vise ciudate despre noaptea şi ziua uraganului din Marea Britanie din octombrie 1987…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu